Editia a 6-a a Maratonului International Bucuresti va avea loc pe 6 octombrie!

1501

1maratonEditia a 6-a a Maratonului International Bucuresti, va avea loc duminica 6 octombrie, cu startul in Piata Constitutiei, de la ora 09,00, potrivit agerpres.ro.

Valeria Racila van Groningen, presedintele Asociatiei Bucharest Running Club, organizatoarea evenimentului, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca s-au inscris alergatori din 35 de tari, printre care si 15 atleti de elita la maraton, din Africa si Europa. Sunt disponibile 6.000 de locuri la cursele de adulti si 2.000 la copii.

”In cadrul maratonului se va incerca o intrare in Cartea Recordurilor, prin timpul realizat de sase alergatori romani, care vor concura legati intre ei”, a mai spus Valeria Racila van Groningen.

Sambata vor avea loc cursa copiilor (0,85-1,4 km), iar duminica maratonul (42,195 km), semi-maratonul (21,097 km), stafeta-maraton 4×10,548 km si cursa populara de 3,5 km.

”Ii felicit pe organizatori, pe toti oamenii care au reusit sa demonstreze ca si fara alocatii bugetare se poate desfasura un eveniment sportiv in Bucuresti”, a declarat Carmen Tocala, secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului.

O noutate pentru aceasta editie a evenimentului este cursa bebelusilor (6 luni – 4 ani), programata sambata si la care s-au inscris pana acum 116 parinti, care vor alerga 800 de metri impingand caruciorul. Nu are caracter competitiv si din considerente de securitate nu se premiaza viteza. Premiile vor fi date prin tragere la sorti.

Marcel Nicolaescu, viceprimarul Capitalei, a precizat:

”La asemenea evenimente se promoveaza sportul ca o componenta a vietii comunitatii. Noi sustinem financiar cateva centre de copii si juniori din Bucuresti, pentru a avea o populatie sanatoasa”.

Corina Vasile, Director de Comunicare la Raiffeisen Bank, sponsor oficial, a spus ca ”este mai mult decat un eveniment sportiv, se promoveaza astfel Romania si Bucurestiul. Din banca noastra vor participa 200 de angajati”.

Ana Maita, purtator de cuvant al programului Sanatate pentru Mame si Sugari, a mentionat:

”Nasterea si travaliul sunt la fel de solicitante precum un maraton. Noi ne adresam mamelor si copiilor mici si vom organiza cursa de jogging in scutece”.

Fosta atleta Violeta Beclea Szekely, reprezentanta Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a declarat ca ”Valeria Racila a fost cea mai buna alergatoare dintre canotoare. Ne-am antrenat mult timp impreuna. Sper ca evenimentul de la Bucuresti sa ajunga la dimensiunea marilor maratoane din lumea intreaga”.

La randul sau, Nicolae Curta, secretarul federal al Federatiei Romane de Atletism, a tinut sa sublinieze ”ca, analizand rezultatele din ultimii ani, se cunoaste o crestere a performantelor alergatorilor romani care au avut posibilitatea sa concureze alaturi de alergatori de elita din lume”.

In cadrul Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon, Federatia Romana de Atletism va organiza, duminica 6 octombrie, Campionatul National de maraton, la care s-au inscris 60 de sportivi.