Eliminata de la US Open, Kim Clijters s-a retras DEFINITIV din tenis!

546

Jucatoarea Kim Clijsters (29 WTA) a pierdut, miercuri, cu scorul de 6-7 (4), 6-7 (5), meciul disputat cu britanica de 18 ani Laura Robson (89 WTA), in turul doi al US Open, competitia favorita a sportivei din Belgia, care si-a incheiat astfel prodigioasa cariera la simplu.

Clijsters, in varsta de 29 de ani, anuntase de mai multa vreme ca US Open, competitie pe care a castigat-o de trei ori, va fi ultimul sau turneu din cariera. Eliminata dupa numai doua meciuri la simplu, belgianca va continua concursul pe tabloul de dublu si pe cel de dublu-mixt.

„Pare locul perfect sa te retragi, dar as fi vrut sa nu fie astazi. Am dat tot ce a fost mai bun astazi, dar nu a fost suficient ca sa castig. Dar mai joc la dublu si la mixt. De cand am revenit, a fost o extraordinara aventura pentru mine, pentru echipa mea si pentru familia mea, totul a meritat”, a declarat Clijsters in interviul de pe terenul Arthur Ashe.

Clijsters s-a retras prima data in mai 2007 pentru a se casatori si pentru a face un copil. Dupa ce a realizat tot ce si-a propus, jucatoarea belgiana s-a intors pe terenul de tenis la 10 august 2009, in turneul de la Cincinnati. Clijsters a ajuns pana in sferturile de finala, faza in care a pierdut in fata Dinarei Safina, numarul 1 WTA atunci. Apoi, Kim s-a calificat in optimile de finala ale turneului de la Toronto, unde a pierdut in fata Jelenei Jankovici din Serbia.

Deoarece jucase numai doua turnee in 2009, fata de minimum trei, jucatoarea din Belgia nu a primit o clasare in ierarhia profesionista, asa ca a mers la US Open fara loc WTA, dar cu un wild-card. Clijsters a castigat openul american de o maniera categorica, reeditand performanta din 2005. A urmat apoi al treilea trofeu la US Open in 2010 si triumful de la Australian Open in 2011.

In total, in cariera ei, belgianca a castigat 41 de turnee de simplu si 11 de dublu, acumuland 24,4 milioane de dolari din tenis. Ea a ocupat locul 1 WTA in 2003, 2006 si 2011.

Clijsters spune ca dupa retragere se va dedica mai mult familiei si in special fiicei sale Jade (4 ani) si se va ocupa de sprijinirea tinerilor jucatori de tenis.