Emil Sandoi si-a reziliat contractul de antrenor al echipei nationale Under 21 pe cale amiabila!

677

sandoiContractul de antrenor principal al echipei nationale Under 21 a Romaniei a lui Emil Sandoi a fost reziliat pe cale amiabila, la solicitarea sa, potrivit frf.ro.

FRF ii multumeste pe aceasta cale pentru activitatea depusa in aceasta functie din 2006 pana azi, Emil Sandoi promovand la nationala U21 destui jucatori care si-au dobandit un loc insemnat pe scena primei noastre Ligi, multi fiind si componenti de baza ai echipei noastre nationale de seniori.

Declaratia lui Emil Sandoi:

“Din motive exclusiv personale am solicitat rezilierea pe cale amiabila a contractului meu de antrenor principal al echipei nationale de tineret a Romaniei. A fost o decizie grea, pentru ca las in urma sapte sezoane competitionale care mi-au imbogatit experienta personala si cea profesionala.

Luasem hotararea cu mai multe zile in urma, numai ca azi, 19 august 2013, au fost definitivate discutiile in acest sens cu Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, domnul Mircea Sandu.

Tin sa-i multumesc domniei sale, gratitudinea mea indreptandu-se spre intreaga conducere a Federatiei Romane de Fotbal, pentru colaborarea foarte buna pe care am avut-o si pentru sprijinul permanent de care m-am bucurat de-a lungul acestor ani. Nu in ultimul rand, multumirile mele se cuvin membrilor staff-urilor tehnic, medical si administrativ, care mi-au fost alaturi din 2006 pana azi.

Sunt bucuros si mandru ca, in acesti ani in care am fost antrenorul principal al nationalei de tineret, am dus aceasta echipa pana pe, la un moment dat, locul 10 in clasamentul UEFA al nationalelor Under 21. Reprezentativa noastra se afla actualmente pe locul 11 al acestei ierarhii, care cuprinde cele 53 de federatii nationale afiliate la UEFA.

Privind prin prisma globala, palmaresul meu la carma echipei poate fi considerat drept unul pozitiv. In cele sapte sezoane competitionale, am disputat un total de 57 de meciuri, dintre care 28 victorii, 16 egaluri si 13 infrangeri. Din cele 57 de partide, 31 au fost oficiale, “linia de clasament” fiind: 17 succese, 8 remize, 6 esecuri.

Sunt mandru, totodata, ca de-a lungul acestor ani am promovat zeci de jucatori, peste 30 dintre ei fiind convocati in acest rastimp la echipa nationala de seniori. In acest moment, 15 dintre fotbalistii pe care am avut placerea sa-i antrenez sunt chemati in mod frecvent la actiunile reprezentativei de seniori, unii fiind chiar titulari.

Imi doresc din tot sufletul ca si din generatia actuala, a jucatorilor nascuti in anii 1992-1993 şi chiar mai tineri, jucatori ca Stanciu, Iancu, Rotariu si nu numai sa ajunga in scurt timp pe lista fotbalistilor ce vor fi convocati de selectionerul Victor Piturca.

Cu toata sinceritatea si colegialitatea, ii doresc multa bafta celui care ma va inlocui la carma nationalei Under 21.”