Exercitiile fizice ard mai multe calorii decat sexul!

1560

1ertaPotrivit unui studiu realizat de Universitatea Quebec din Montreal, exercitiile fizice ard mai multe calorii decat in timpul actului sexual.

Cercetatori in medicina sportiva si sexologie au echipat 21 de cupluri heterosexuale intre 18 si 35 de ani cu un senzor masurand cheltuielile de energie. Pentru comparatie, fiecare persoana trebuia sa fuga intr-un ritm mediu timp de 30 minute.

Din datele colectate, cercetatorii UQAM au putut compara pentru fiecare cantitatea de calorii cheltuite in timpul cursei si in timpul actului sexual. In timpul jogging-ului, barbatii au ars in medie 276 de calorii in 30 de minute /9,2 calorii pe minut/ si femeile 213 calorii. Aceste cheltuieli de calorii scad dupa un act sexual de aproximativ 25 de minute, la 101 calorii /4,2 calorii pe minut/ pentru barbati si 69 calorii pentru femei.

„A face dragoste cu o intensitate moderata cere mai mult efort energetic decat mersul pe jos cu o viteza de 4,8 kilometri pe ora, dar nu la fel de mult ca o sedinta de jogging”, scrie Antony Karelis.

Cu toate acestea, nimic nu explica diferenta de calorii arse intre cele doua sexe

. „Se datoreaza oare faptului ca barbatii sunt in general mai grei decat femeile?”, se intreaba cercetatorul, estimand ca acest lucru ramane de verificat.

Sursa: mediafax.ro