FABULOS: Dan Petrescu se intoarce la 2 luni dupa ce a plecat in China: „Il asteptam cu bratele deschise”

1033

Potrivit presei ruse, Dan Petrescu poate reveni la Kuban Krasnodar, echipa rusa dorindu-l inapoi dupa inceputul dezastruos de campionat.

Conform site-ului rg.ru, oficialii lui Krasnodar au purtat deja discutii cu Petrescu, iar cele doua parti au ajuns la un acord preliminar joi, 17 septembrie. Dan Petrescu a plecat de la ASA Targu-Mures inainte de debutul sezonului de Liga 1, iar pe 9 iulie a semnat cu gruparea chineza Jiangsu Sainty.

„Reprezentantii lui Krasnodar si Dan Petrescu au avut o serie fructoasa de negocieri si a mai ramas sa se stabileasca doar anumite clauze si termeni ai contractului. Petrescu a antrenat Kuban in perioada 2010-2012, iar de numele lui se leaga cresterea spectaculoasa a clubului. Romanul a transformat o echipa modesta in una de cupele euriopene. Cu toate acestea, la mijlocul lunii august a anului 2012, Petrescu a facut o alegere surprinzatoare: s-a dus la Dinamo Moscova. In ciuda plecarii sale scandaloase de la Kuban, fanii lui Krasnodar tin in continuare la romanul care odata era adorat si privit ca un idol aici. Nu exista nicio indoiala ca daca ar reveni, publicul il va primi cu bratele deschise”, noteaza sursa citata.

Cel mai probabil, sintagma „a mai ramas sa se stabileasca doar anumite clauze si termeni ai contractului” folosita de jurnalistii rusi se refera la salariul pe care tehnicianul in varsta de 47 de ani ar urma sa-l primeasca, precum si la eventuale clauze care trebuie achitate catre clubul chinez. Este de asteptat ca cei de la Jiangsu Sainty sa nu accepte pur si simplu o despartire amiabila de antrenorul pe care l-au adus in urma cu doar doua luni.

In acest moment, dupa 9 etape scurse din prima liga rusa, Kuban se afla pe ultimul loc. Doar patru puncte, toate obtinute in urma unor remize, a strans echipa din Krasnodar.

sursa: gsp.ro