Familia lui Chauncey Hardy vrea 210 milioane de dolari despagubiri!

1014

Avocatul Rick Altschuler a declarat pentru presa americana ca a intentat un proces, miercuri, la un tribunal din New Haven, solicitand daune de peste 210 milioane de dolari in cazul baschetbalistului Chauncey Hardy, care a murit in Romania in urma cu un an, informeaza New Haven Register.

„Cand trupul lui Chauncey Hardy a fost adus din Romania, i-am promis mamei sportivului ca voi obtine dreptate aici, in SUA”, a afirmat Altschuler, scrie New Haven Register.

Acesta a precizat ca a solicitat daune de peste 210 milioane de dolari de la partile date in judecata, intre care se numara barbatul care i-a dat lui Hardy loviturile in urma carora baschetbalistul a murit, Federatia Romana de Baschet, un spital din Romania si doi medici.

Potrivit New Haven Register, Rick Altschuler a intentat proces in Statele Unite deoarece cativa avocati romani l-au avertizat ca nu se va face dreptate in Romania pentru un baschetbalist american de culoare.

In Romania, la 11 septembrie instanta suprema a decis definitiv ca dosarul lui Ionut Tanasoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, sa fie rejudecat de Tribunalul Giurgiu, decizia de condamnare la cinci ani de inchisoare fiind astfel desfiintata. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au admis atat recursul formulat de Ionut Tanasoaia impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de condamnare la cinci ani de inchisaore cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte, cat si contestatia procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Giurgiu, care au cerut o pedeapsa mai mare.

Astfel, instanta suprema a desfiintat atat decizia Curtii de Apel Bucuresti, cat si hotararea din 22 februarie a Tribunalului Giurgiu de condamnare la cinci ani de inchisoare a lui Ionut Adrian Tanasoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit dupa ce a fost lovit cu pumnul in fata, in urma unei altercatii intr-un club din Giurgiu, in toamna anului trecut. Judecatorii instantei supreme au dispus ca dosarul sa fie trimis pentru rejudecare la Tribunalul Giurgiu. Instanta a mai dispus ca Ionut Tanasoaia sa fie judecat in continuare in stare de arest.