FC Barcelona surprinde si INVITA OFICIAL la El Clasico un soldat israelian

981

Soldatul israeliano-francez Gilad Shalit, detinut de miscarea palestiniana Hamas timp de cinci ani, in perioada 2006-2011, a primit o invitatie de la FC Barcelona pentru a fi prezent la partida din 7 octombrie cu Real Madrid, a anuntat clubul catalan.

„Am primit o solicitare de invitatie din partea unui fost ministru israelian pentru aceasta persoana si clubul a decis sa o invite, asa cum o face pentru multe altele. Nu am auzit sa existe vreun protest privind aceasta invitatie, dar pentru a se intelege ca Barcelona nu ia nicio pozitie prin acest gest in ceea ce priveste conflictul israelo-palestinian, amintim ca in 2011 vicepresedintele clubului, Carles Villarubi, l-a primit pe liderul palestinian Mahmoud Abbas si i-a aratat baza noastra sportiva”, a declarat o sursa din cadrul gruparii din Barcelona.

FC Barcelona a precizat ca nu este vorba de o invitatie la tribuna prezidentiala, ci de una normala in tribuna.

Cotidianul El Pais a scris, miercuri, ca aceasta invitatie a provocat o polemica si a atras protestele mai multor asociatii pro-palestiniene. Mai multe asociatii i-au adresat o scrisoare presedintelui FC Barcelona, Sandro Rosell, subliniind ca Gilad Shalit nu este un simplu cetatean, ci un soldat al armatei israeliene.