FIFA SOCHEAZA DIN NOU: Meciuri de pregatire la Cupa Mondiala din 2010 TRUCATE!

1113

gun__1274260342_worldcup2010Meciurile de pregatire pentru Cupa Mondiala din 2010, disputate de Africa de Sud, tara ce a gazduit competitia internationala, au fost obiectul unor pariuri trucate, conform unui raport al FIFA, a anuntat, sambata, Federatia Sud-africana de Fotbal (SAFA).

FIFA a demonstrat „intr-un mod irefutabil” ca meciurile amicale de pregatire ale Africii de Sud pentru Cupa Mondiala din 2010 au fost trucate, se arata intr-un comunicat al SAFA.

Instigatorul fraudei este Wilson Raj Perumal, om de afaceri din Singapore condamnat deja pentru fapte similare, in special in Finlanda, in 2011.

Raj Perumal folosea o firma care avea ca scop declarat participarea la dezvoltarea fotbalului, dar care in realitate contribuia la coruperea federatiei sud-africane in scopul aranjarii meciurilor amicale ale echipei nationale.

„Perumal si 4U au abordat SAFA inainte de Cupa Mondiala si i-au propus un ajutor pentru dezvoltarea arbitrajului. Oferta includea punerea la dispozitie a arbitrilor acreditati de FIFA pentru meciurile de pregatire pentru CM-2010”, a mentionat forul sud-african.

In meciurile amicale dinaintea CM, nationala Africii de Sud s-a impus cu scorul de 5-0 in fata Guatemalei, cu 2-1 in fata Columbiei si cu 4-0 in fata Thailandei, dupa care a remizat cu Bulgaria, scor 1-1.

Aceste jocuri au provocat suspiciuni in perioada respectiva, din cauza penaltiurilor controversate, in special partidele cu Guatemala si Columbia.

„Raportul FIFA a identificat mai multi oficiali ai SAFA in legatura cu firma 4U si a cerut o ancheta aprofundata in legatura cu acest caz”, a subliniat SAFA.