FIFA vrea ca meciurile de la Campionatul Mondial din Brazilia sa inceapa la ora 13:00, pentru europeni!

1001

Federatia internationala de fotbal a insistat asupra alegerii sale de a se disputa meciurile Mondialului-2014 la ora 13,00 la Brasilia, in vreme ce capitala braziliana este reputata pentru aerul ei uscat iarna, care ar putea fi nociv eforturilor fizice.

Potrivit grilei orare aprobate de Comitetul executiv al Federatiei internationale, 5 meciuri din primul tur sunt prevazute la o ora dupa pranz la Brasilia. „Sanatatea jucatorilor si calitatea meciului sunt prioritatile pe care le luam in calcul inaintea oricarei alte motivatii. Niciun considerent comercial nu este cap de lista”, a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, enervat de faptul ca un jurnalist brazilian l-a intrebat daca acest orar nu este mai degraba dictat de televiziunile europene.

„Cand aveti 64 de meciuri in program care trebuie sa se dispute in 30 de zile, nu poti evita ca anumiteechipe sa joace la ora 13,00”, a subliniat presedintele FIFA, Sepp Blatter, la o conferinta de presa.

„Istoria a demonstrat ca jucatorii buni joaca pe orice vreme. Luati Mexic-1986, s-a jucat la pranz, la 2000-2800 m altitudine, iar calitatea jocului nu a suferit”, a insistat presedintele.

Conform lui Jerome Valcke, nu numai ca orarele au fost validate de comitetul organizator si de serviciul medical, dar factorii de care trebuie tinut seama nu lasa o prea mare marja de alegere. „Am ales sa avem meciuri pe tot cuprinsul Braziliei, pentru ca a fost cererea Braziliei”, a precizat secretarul general. „Decizia a fost luata, de asemenea, ca echipele sa nu joace in acelasi loc, ci pe intregul teritoriu al tarii, pentru a da o sansa tuturor brazilienilor sa vada Anglia, Italia si alte echipe cap de serie in calificari”, a insistat Valcke.