Fotbalist suspendat ZECE ANI pentru ca a manipulat un meci

649

Fotbalistul maltez Kevin Sammut, în vârstă de 31 de ani, a fost suspendat pentru zece ani de UEFA, deoarece a încălcat regulile şi principiile din regulamentul disciplinar, el fiind implicat într-un caz de manipulare a unui meci.

Meciul vizat este cel dintre Norvegia şi Malta, scor 4-0, disputat la Oslo, în 2 iunie 2007, din grupa C de calificare la Euro-2008. Trei din cele patru goluri ale Norvegiei au fost marcate în ultimul sfert de oră, Sammut fiind înlocuit la pauză. Sammut poate face apel la această decizie în termen de trei zile.

Alţi doi jucătorim vizaţi, Kenneth Scicluna şi Stephen Wellman nu au primit nicio suspendare.

După ce a aflat sancţiunea, Sammut a convocat o conferinţă de presă în care a afirmat că suspendare este „extrem de nedreaptă”. „Mi s-a spus că era mai bine dacă demascam şi alţi jucători, poate primeam o reducere a pedepsei, dar nu ştiu nimic, nu am făcut nimic. Cum să pot dezvălui ceva dacă eu nu am făcut nimic?”, a spus Sammut, legitimat la FC Valletta.

Preşedintele Federaţiei Malteze, Norman Darmanin, s-a declarat convins că „mai sunt jucători implicaţi” în acest meci, care a generat 200.000 de euro la pariuri. „Cel care a făcut denunţul a asigurat că au existat patru jucători implicaţi. Personal, cred că nu se poate manipula un meci doar cu un jucător”, a spus Darmanin.