Fotbalul romanesc se clatina serios! PETROLUL a depus cererea de intrare in insolventa!

3481

Dupa ce echipa CFR Cluj a fost depunctata cu 24 de puncte dupa ce a intrat in insolventa si Petrolul ii calca pe urme, formatia depunand deja la Tribunalul Prahova cererea de intrare in insolventa.

In acest caz, daca cererea va fi acceptata, Petrolul nu va mai avea dreptul de a juca in cupele europene in sezonul viitor, intrind in aceeasi situatie in care se afla deja Brasov, Dinamo, Rapid, Otelul, CFR Cluj, CS U Craiova si U Cluj.

Este destul de bizara aceasta decizie avind in vedere ca directorul general al clubului, Andi Cringu, anunta in zilele trecute ca nu se pune problema intrarii in faliment a clubului.

„Nu vom intra in faliment. Vom primi bani din drepturile TV si deficitul va fi de aproximativ trei milioane de euro.

Nu putem vorbi de faliment, ci de o eventuala vinzare. Petrolul este de vinzare, ca orice alt club din lume”, declara Cringu, intr-un interviu acordat in GSP.

Dupa arestarea finantatorului Dan Capra, prahovenii s-au confruntat cu mari probleme financiare, iar o parte dintre jucatorii importanti ai echipei deja au parasit clubul in aceasta iarna.

„Vindem jucatori si evitam falimentul”

Directorul general al clubului, Andi Cringu, a vorbit pentru GSP.RO despre aceasta problema:

„Da, este totul adevarat. Am depus aceasta cerere de intrare in insolventa pentru ca era singura solutie pe care o avea la ora actuala. Este un pas spre evitarea falimentului.

Nu va fi vorba despre o depunctare, asa cum s-a intimplat la CFR Cluj. Totul este sub control. Vom vinde citiva jucatori importanti pentru a ramine pe linia de plutire.

Avem ceva oferte pe care le vom discuta in zilele urmatoare”, a spus Andi Cringu.

Sursa: gsp.ro