FOTO | Imagini IREALE din Dubai: al 5-lea Grand Slam, sub APA. Fotografii SENZATIONALE cu complexul jumatate arena, jumatate apa

1495

Un arhitect a venit cu ideea de a construi un teren de tenis subacvatic, intr-un complex din Dubai.

In 2005, orasul a mai avut o premiera: un teren de tenis construit pe acoperisul hotelului Burj Al Arab, la 300 de metri inaltime.

Acum, un arhitect din Polonia a venit cu ideea unui teren sub apa. Krzysztof Kotala, care a studiat la Institutul de Arhitectura Britanica din Londra, Politehnica din Cracovia si la Universitatea de Știinte Aplicate din Munster, a imaginat un teren de tenis complex, care ar putea fi realizat in golful Persic, intre hotelul Burj Al Arab si Insulele Palm Jumeirah.

Jumatate arena, jumatate acvariu, complexul excentric ar avea 7 terenuri si un acoperis care ar expune viata subacvatica spectatorilor si jucatorilor.

Proiectul ar implica numeroase eforturi, nu doar financiare ci si de inginerie, pentru a crea o platforma suficient de puternica sa reziste in astfel de conditii fara a pune in pericol viata oamenilor. Kotala crede ca arena ar fi perfecta pentru un al cincilea turneu de Grand Slam.

In galeria foto puteti vedea cum si-a imaginat arhitectul ca ar putea arata arena! Imaginile sint fotomontaje.

1

2

 

sursa: gsp.ro