Franck Ribery, desemnat cel mai bun fotbalist al sezonului 2012/2013 in Europa!

1107

1Franck RiberyJurnalisti din fiecare tara a carei federatie este afiliata la UEFA au votat cel mai bun fotbalist al sezonului 2012/2013 in Europa, potrivit mediafax.ro.

Mijlocasul echipei Bayern Munchen, Franck Ribery, a fost ales cel mai bun jucator al sezonului 2012/2013 in Europa, in urma votarii ce a avut loc joi, la Monte Carlo, dupa tragerea la sorti a grupelor Ligii Campionilor.

Ribery i-a devansat pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) si pe portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

„A fost un an extraordinar pentru noi, cei de la Bayern. Asteptam trofeul Ligii Campionilor de ceva timp. Pe Wembley atmosfera a fost fantastica si Bayern merita trofeul de mult timp”, a declarat Franck Ribery.

Franck Ribery a fost unul dintre artizanii triplei istorice realizate de Bayern in sezonul trecut: Liga Campionilorcampionatul GermanieiCupa Germaniei.

Ribery a fost ales cel mai bun fotbalist dupa ce jurnalisti din fiecare tara a carei federatie este afiliata la UEFA au votat, cu ajutorul unui sistem electronic. Dintre cei 53 de jurnalisti, 36 au votat pentru Ribery, 14 pentru Messi si trei pentru Ronaldo.

In 2012, cel mai bun fotbalist din Europa a fost ales Andres Iniesta (FC Barcelona).