Franta, INGENUNCHEATA in fata propriilor fani. Spania a redevenit CAMPIOANA Europei: Pau Gasol a fost FANTASTIC!

788

Spania a reusit din nou o performanta fantastica: a redevenit campioana a Europei, dupa ce a castigat finala mare cu Lituania, scor 80-63, in fata a aproximativ 27.000 de spectatori, la Lille.

Si in aceasta partida, Pau Gasol a fost omul numarul unu al ibericilor, cu 25 de puncte realizate. Spania a obtinut al treilea titlu continental in ultimii 6 ani!

Franta a cucerit medalia de bronz la Campionatul European de baschet masculin, desfasurat in fazele lui finale la Lille, dupa ce a invins Serbia cu 81-68.
Franta a digerat greu esecul cu Spania in semifinalele Campionarului, stare care s-a resimtit si in primul sfert al finalei mici cu Serbia. Gazdele au avut cateva perioade destul de lungi in care nu au reusit sa introduca mingea in cos. Este adevarat, nici adversarii nu au excelat, la randul lor avand inca rani nevindecate dupa semifinala cu Lituania.

Dupa 16-16 in primele 10 minute, Franta a dat senzatia ca poate strange mai usor randurile, iar cu un Gobert imperial la recuperare (14 pe intreaga durata a jocului), dar si cu Fournier precis la aruncarile de la 3 puncte a inceput sa-si impuna cuvantul. \”Sfertul\” doi l-a castigat cu 16-11, iar diferenta a continuat sa creasca si dupa pauza mare, in conditiile in care Serbia nu prea a avut reactie. \”Capacita\” in mai multe randuri de Gobert si Kahudi, sarbii si-au pierdut busola, astfel ca inaintea ultimul sfert rezultatul era 58-44!

Avand linistea pe tabela de marcaj, Franta a jucat si pentru spectatori in ultimul sfert si a facut spectacol sub cele doua panouri. One man show a fost acelasi Rudy Gobert (23 ani), care a reusit un double-double, pe langa cele 14 recuperari adunand si 15 puncte. De partea cealalta, sarbii au acumulat multe frustrari si au faultat uneori si inutil pe final de joc.

Franta a castigat finala mica in fata Serbiei cu 81-68 si a ramas pe podiumul Campionatul European pentru a treia editia consecutiva, chiar daca acum a cazut doua pozitii in raport cu editia din 2013.
Podiumul final de la Lille va fi stabilit duminica seara, dupa finala Spania – Lituania (ora 20:00). Ibericii au devenit specialistii Europei in baschet masculin, dupa ce au cucerit medalii la ultimele patru turnee finale, dintre care doua titluri (2009, 2011). Lituania a fost la randul ei pe podium in 2013, dupa ce a pierdut finala cu Franta. Cu siguranta ca privirile vor fi in primul rand pe Pau Gasol, care in semifinala cu Franta a realizat 40 de puncte!

sursa: prosport.ro