FRF isi cere SCUZE OFICIAL pentru incidentul cu steagul Ungariei ars la Cluj

1052

Steagul-UngarieiFRF si-a cerut scuze, marti, fata de federatia ungara, de echipa nationala a viitorei adversare a „tricolorilor”, fata de cetatenii tarii vecine si fata de statul ungar pentru incidentul de la Cluj, in care un fan al Rapidului a incendiat un steag al Ungariei, informeaza site-ul FRF.

„Federatia Romana de Fotbal si echipa nationala de fotbal a Romaniei isi prezinta pe aceasta cale scuzele fata de Federatia de Fotbal Ungara, de echipa nationala de fotbal a Ungariei, de cetatenii acestei tari si de statul ungar pentru gestul iresponsabil comis de un inconstient cu ocazia jocului FC CFR 1907 Cluj – FC Rapid Bucuresti, din cadrul etapei a 23-a a campionatului Ligii I. Relatiile dintre forurile fotbalistice ale celor doua tari sunt excelente. FRF, care nu este organizatoarea campionatului Ligii I, a transmis mai departe Ligii Profesioniste de Fotbal scrisoarea primita aseara din partea federatiei ungare, pentru ca aceasta sesizare sa fie analizata de Comisiile LPF abilitate, fapt care intre timp s-a si intamplat”, se arata in comunicatul FRF.

Un suporter rapidist a incendiat, luni, in timpul partidei CFR Cluj – Rapid (scor 0-0), in sectorul rezervat galeriei oaspete, un drapel al Ungariei.

In urma acestui incident, FC Rapid a fost sanctionat de Comisia de Disciplina a LPF cu disputarea unui meci fara spectatori si o penalitate sportiva de 30.000 de lei. De asemenea, clubul organizator, CFR Cluj, a primit o penalitate sportiva de 10.000 de lei.