FRF si LPF, somate sa repuna Universitatea Craiova in drepturi

982

  Universitatea Craiova a somat, luni, FRF si LPF, prin biroul executorului judecătoresc Violeta Pârvan, să pună în executare sentinţa pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, conform căreia echipa olteană trebuie reînscrisă în competiţie.

„FC Universitatea Craiova a somat astăzi, FRF şi LPF, prin biroul executorului judecătoresc Violeta Pârvan să pună în executare sentinţa nr 4230/25.06.2012, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti. Clubul a solicitat FRF şi LPF repunerea imediată a clubului în situaţia anterioara datei de 20 iulie 2011. În somaţie, clubul a solicitat FRF şi LPF ca, în termen de 3 zile, să fie repus în drepturi. În situaţia în care cele două entităţi nu se vor supune acestei somaţii, FRF şi LPF vor suporta consecinţele penale, civile şi materiale ce izvorăsc din această inacţiune a lor”, se menţionează în comunicatul publicat pe www.editie.ro.

De asemenea, clubul condus de Adrian Mititelu solcită ca jucătorii care erau legitimaţi la Universitatea Craiova şi care în momentul dezafilierii provizorii s-au transferat la alte echipe din ţară sau străinătate liberi de contract să revină la gruparea olteană. „Reamintim opiniei publice că, în urma deciziei nelegale de excludere provizorie, luată de Comitetul Executiv al FRF, în 20 iulie 2011, 39 de jucători aflaţi sub contract cu FC Universitatea Craiova au fost legitimaţi, fără vreo bază legală, la alte cluburi din ţară şi străinătate. De asemenea, facem menţiunea că drepturile federative ale celor 39 de jucători se aflau sub sechestru asigurator al ANAF”, se mai precizează în comunicat.

Printre cei 39 de jucători se află Ştefan Bărboianu, Florin Costea, Mihai Costea, Ovidiu Dănănae, Valerică Găman, Constantin Gângioveanu, Silviu Lung Junior, Andrei Prepeliţă, Dorel Stoica şi Daniel Subotici.

La 25 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea clubului Universitatea Craiova de anulare a excluderii provizorii a grupării conduse de Adrian Mititelu, hotărâtă de Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal în 20 iulie 2011. FRF poate contesta această sentinţă, dar trebuie să reînscrie imediat echipa în campionat.

 

Sursa: Mediafax