FRF-ul anunta ca invita Craiova oficial sa se inscrie in liga 2

958

FRF va invita, marti, printr-o scrisoare oficiala, clubul Universitatea Craiova sa se inscrie in Liga a II-a, a declarat, luni, presedintele Mircea Sandu, la finalul unei intâlniri pe care premierul Victor Ponta a avut-o cu reprezentantii federatiilor sportive si conducerile ANST, COSR.

„Nu mi-a cerut (n.r. – premierul Victor Ponta ) sa rezolv in mod special cazul Craiovei. Nu a facut niciun fel de presiune, ati fost in sala doar. O sa avem poate o intâlnire cu doamna primar (n.r. – primarul orasului Craiova, Olguta Vasilescu). O astept cu bratele deschise, cred ca asa se poate discuta. Mâine, Primaria Craiova va primi din partea Adunarii Generale propunerea ca orasul Craiova sa aiba o echipa. In acelasi timp, pe hotarârea Curtii de Apel, probabil ca mâine colegii mei care se ocupa de competitii vor transmite scrisoarea prin care SC, AFC, nici nu mai stiu care dintre socitetati (n.r. – societatile prin care Adrian Mititelu administreaza clubul Universitatea Craiova), daca doreste sau nu sa se inscrie in competitie. In Liga a II-a, bineineteles, oricare dintre ele” , a spus Mircea Sandu.

Presedintele FRF a declarat ca apreciaza initiativa premierului Victor Ponta de a se intâlni cu reprezentantii federatiilor sportive, precizând ca fotbalul nu are nevoie de fonduri de la Guvern. „Cred ca este prima data când premierul vine in Casa Sportului Românesc. Fotbalul nu are nevoie de nimic de la Guvern, poate doar de o legislatie prin care sa crestem activitatea, sa putem face investitii. Noi nu cerem fonduri, doar o legislatie care sa permita dezvoltarea activitatii noastre” , a afirmat Mircea Sandu.

In ceea ce priveste construirea unei sali polivalente moderne in Bucuresti, Sandu a mentionat ca aceasta ar putea fi finalizata in doi ani daca Guvernul va aloca fondurile necesare. „Pe locul patioarului se poate construi sala polivalenta in doi ani, dar sa fie finantare. Am mai discutat si cu domnul Oprescu pentru ca aceasta zona (n.r. – Complexul Lia Manoliu) sa devina un complex pentru majoritatea sporturilor, poate mai putin cele nautice”, a precizat Sandu.

Premierul Victor Ponta a participat, luni, la o intâlnire cu conducerile ANST, COSR, ANAD, Ministerului Educatiei si cu reprezentanti ai federatiilor sportive, la sediul Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret. sursa: Mediafax