GAFA MONUMENTALA IN SPANIA: Gabriela Szabo confundata cu o prostituata! ”Astept scuze publice!”

1171

133519313901Vicepresedintele Federatiei Romane de Atletism, Gabriela Szabo, a declarat, luni, agentiei MEDIAFAX, ca asteapta scuze publice din partea cotidianului spaniol Mundo Deportivo, care a folosit o imagine a sa intr-un articol despre o fosta sportiva americana devenita prostituata.

„Eu nu am vazut articolul nici pe online si nici sub forma de print, cert este ca gafa este putin impardonabila. Este adevarat ca am alergat cu Suzy Hamilton in competitiile internationale si este adevarat ca exista fotografii cu mine, dar eu in fata ei, amandoua suntem blonde, amandoua suntem de aceeasi inaltime si probabil ca aici s-a facut confuzia”, a spus Szabo, pentru MEDIAFAX.

Gabriela Szabo a afirmat ca a sunat la ambasada Romaniei de la Madrid, iar oficialii acesteia vor suna la redactia cotidianului catalan, pentru a-i oferi Gabrielei Szabo un drept la replica.

„Am sunat la ambasada Romaniei de la Madrid, au fost foarte prompti, foarte amabili si incearca sa ma ajute in sensul sa sune la redactie, iar ei sa imi dea un drept la replica prin care sa-si ceara scuze si chiar sa imi trimita mie o scrisoare, iar acum astept. Este foarte dificil sa negociezi aceasta situatie, pentru ca sunt zile de sarbatoare. Astept in urmatoarele zile sa vad atitudinea celor de la ziar. Voi mai suna la ambasada Romaniei de la Madrid, pentru a vedea ce s-a intamplat”, a completat Szabo.

Gabriela Szabo a precizat ca a verificat stirea pe varianta online a ziarului, insa nu a mai gasit poza cu ea pe site. „Pe editia de online nu mai exista, a fost schimbata imediat. Probabil ca si-au dat si ei seama de gafa, dar o sa astept scuzele lor in continuare”, a explicat Szabo.

Cotidianul Mundo Deportivo a ilustrat, in editia tiparita de sambata, materialul despre Suzy Favor Hamilton, cu cateva imagini cu fosta sportiva americana, dar si cu o folografie a Gabrielei Szabo.

Suzy Favor Hamilton, in varsta de 44 de ani, septupla campioana a SUA la semifond, a marturisit saptamana trecuta ca din decembrie 2011 duce o viata dubla, fiind prostituata, cu un tarif de 600 de dolari pe ora.

Hamilton, care a avut contracte de publicitate cu Nike si Disney, locuieste in Madison (Wisconsin), impreuna cu sotul sau Mark, alaturi de care se ocupa de o firma de imobiliare. „El a incercat sa ma faca sa ma opresc. Nu a fost de acord cu ceea ce fac. Am ales aceasta meserie in mare parte imi oferea mijloacele necesare pentru a traversa o perioada dificila a casniciei si a vietii mele. Imi oferea o scapare in viata care ma coplesea. Era o viata dubla. Dar totul avea sens pentru mine, pentru ca ma luptam cu depresia”, a declarat ea.

Favor Hamilton a concurat la editiile din 1992, 1996 si 2000 ale Jocurilor Olimpice. La Sydney, in 2000, ea a cazut in timpul finalei de 1.500 de metri, proba la care pe podium au ajuns algerianca Nouria Merah-Benida (aur) si romancele Violeta Beclea Szekely (argint) si Gabriela Szabo (bronz). In iulie, ea a marturisit ca a cazut intentionat, realizand ca nu va castiga acea cursa.