Galca, ridicat in SLAVI dupa primul meci la Espanyol: „E omul MIRACOL”

1077

Galca a inceput cu dreptul aventura la Espanyol.

Presa catalana are cuvinte uriase pentru Costel Galca, dupa debutul romanului cu victorie pe banca la Espanyol Barcelona.

Atmosfera de la Espanyol s-a schimbat radical, iar asta i se datoreaza lui Costel Galca. Au revenit si victoriile, catalanii reusind sa se impuna cu 2-1 in fata lui Levante la returul din Cupa Regelui. In tur fusese 1-1, iar echipa romanului a revenit aseara de la 0-1 in urma unui joc entuziasmant.

Au fost doar 8600 de spectatori pe Cornellà-El Prat, stadion cu o capacitate de 40.000 de locuri, insa acestia au schimbat fluieraturile cu aplauzele si uralele la debutul romanului pe banca lui Espanyol.

Mundo Deportivo foloseste cuvinte mari la adresa lui Galca dupa primul meci.

„Nu e nimic ca o schimbare de antrenor pentru ca lucrurile sa inceapa sa mearga. Resetarea este completa. Cel mai bun exemplu e inlocuirea lui Sergio Gonzalez cu Constantin Galca. Romanul a debutat ca antrenor la Espanyol, iar totul este diferit. Nimeni nu mai pare la fel. Echipa a suferit o adevarata transformare. Antrenorul roman a reusit un adevarat miracol. A schimbat si fluieraturile fanilor la adresa echipei in aplauze. Relatia dintre echipa si suporteri este acum din nou totala. Au inteles mesajul si nu s-au saturat sa-l repete. „Trebuie sa fim uniti, asa suntem mai puternici”, a declarat capitanul Javi Lopez. Au fost doar 8600 de oameni pe Coornella-El Prat, dar stadionul a parut plin. Constantin Galca este omul caruia i se datoreaza miracolul. A fost plin emotii pe toata durata partidei. El n-a incetat sa le dea instructiuni elevilor sai. Fiecare instructiune a fost comenatat impreuna cu secundul sau Dumitru Uzunea”, scrie Mundo Deportivo.

Urmeaza o perioada importanta pentru Espanyol. Un miliardar chinez vrea sa preia conducerea clubului, iar data de 22 decembrie este extrem de importanta pentru clubul din Barcelona, mai scrie sursa citata.

Galca s-a declarat fericit dupa meci pentru debutul cu victorie, dar a si acuzat momentele mai putin bune ale elevilor sai din meciul cu Levante.

„Cel mai important lucru este ca am castigat. Desi am fost condusi cu 1-0, echipa a reactionat extrem de bine. Ne-am creat o multime de ocazii si am facut foarte bine tranzitia pozitiva. La 1-1 am pierdut mijlocul terenului si am facut un pas inapoi. Am si ratat niste ocazii si poate ca acest lucru ne-a afectat. Dar spre final am revenit bine in joc si ne-am impus”, a spus romanul, conform Mundo Deportivo.

„Trebuie sa avem mai multa consistenta in joc daca vrem sa fim o echipa mare. Avem nevoie de o posesie mai buna si sunt increzator ca asa va fi pentru ca avem cativa jucatori extrem de taltentati”, a mai spus Galca.

„Nu vreau sa vorbesc despre trecut, ci doar de ceea ce se intampla acum la echipa. Am mare incredere in fotbalisti, le-am spus ca trebuie sa consideram ca plecam de la „0”. E un nou inceput”, a mai spus antrenorul roman.

sursa: sport.ro