Gazonul de pe National Arena schimbat din nou. Acum il pune o firma din Polonia

782

Gazonul va fi schimbat a treia oara de la inaugurarea Arenei Nat,ionale, pe 6 septembrie 2011, presedintele FRF Mircea Sandu anuntand, intr-o conferinta de presa, ca partida Romania – Andorra, programata, pe 11 septembrie, se va desfasura pe un nou covor de iarba.
„Cu Andorra nu vom juca pe acest gazon. Suntem in operatiunea de schimbare. Vine o echipa din Polonia si impreuna cu una din Romania vor decoperta gazonul maine si poimaine, iar joi urmeaza sa se inceapa operatiunea. Deja sunt pe drum camioanele cu gazon”, a spus Mircea Sandu.

„Speram ca pana sambata noaptea sa fie montat noul gazon, iar marti sa fie in regula”, a explicat Sandu.

Avand o capacitate de 55.000 de locuri, Arena Nationala a fost inaugurata la 6 septembrie 2011. La prima partida, Romania – Franta, disputata in preliminariile Euro-2012, peluza de pe Arena Nationala, montata de firma Gama Verde a lui Adrian Oprisan, a cedat sub crampoanele fotbalistilor, numeroase bucati de gazon desprinzandu-se pe toata suprafata acesteia. Dupa acest meci, constructorul arenei si-a asumat inlocuirea gazonului si a optat ca lucrarea sa fie facuta de firma olandeza Hendriks-Graszoden.

Gazonul de pe Arena Nationala a fost inlocuit apoi pentru finala Ligii Europa din 9 mai. Municipalitatea preciza atunci ca stadionul trebuie sa respecte cerintele care se impun pentru buna organizare si desfasurare a finalei Ligii Europa. Noul gazon a costat Municipalitatea aproximativ 4 milioane de lei. Lucrarile de montare au fost realizate de societatea STRI, partenerul oficial al FIFA si UEFA.