Gica Popescu spune ca FACE MAI MULTI BANI din afaceri decat a facut din fotbal

1518

Gica Popescu spune ca a castigat mai mult din afaceri decat din fotbal, ca in Romania inca trebuie folosita „bata” pentru ca angajatii sa nu fure si ca afacerile incepute la sfatul consultantilor au esuat, desi acestia ii promiteau ca va sta „cu burta la soare toata viata”.

„Imi place sa controlez totul, dar cand am venit in Romania am facut greseala sa cred ca lucrurile se intampla la noi asa cum este in strainatate. Am crezut ca daca unui angajat ii asiguri un salariu bun, un loc de munca bun, facilitati, nu are motiv sa te fure, sa te minta. La noi nu exista aceasta mentalitate, inca functioneaza presiunea, «bata».  Am crezut foarte mult in anumite persoane si m-au dezamagit. E foarte greu sa gasesti persoana potrivita, dar ai nevoie. Daca faci business in Romania nu trebuie sa aplici ce-ai invatat in strainatate. Acest mod de a gandi, acest model de business nu se potriveste in Romania, decat daca aduci si oameni din strainatate „, a spus Popescu la o intalnire cu antreprenorii romani.

Fostul international de fotbal a jucat in perioada 1985-2002 la echipele Universitatea Craiova, Steaua Bucuresti, Tottenham, PSV Eindhoven, Barcelona, Galatasaray Istanbul si Lecce. Popescu s-a retras din activitate in 2003, dupa ce a trecut pentru perioade scurte de timp pe la Dinamo si Hannover 96.

El spune ca in afaceri a invatat foarte repede, la fel cum a facut si in fotbal, dar ca a investit si la sfatul consultantilor, nu doar condus de fler.

„Invat foarte repede, asa cum am facut in sport si imi place sa am in jur oameni de la care sa invat. De-a lungul timpului doua afaceri nu au functionat, la ambele am avut studiile specialistilor, ale unor consultanti importanti. Mi-au spus ca dupa ce fac acest business o sa stam cu burta la soare toata viata, dar acum este aproape de faliment. Asa ca chestia cu specialistii este relativa, nu intotdeauna este o alegere inspirata” , a spus Popescu.

Una dintre afacerile care au esuat este bazarul Doldora, pe care fostul sportiv la construit in Cartierul Rahova alaturi de alti oameni de afaceri.

El spune ca a investit in Romania toti banii pe care i-a castigat din fotbal, plus sumele obtinute din investitii imobiliare realizate in Spania.

„Am investit multi bani in Romania. Toti banii pe care i-am castigat. Din afaceri am castigat mai mult decat in fotbal. Cand eram la Barcelona am facut investitii in imobiliare in Spania, cu un prieten foarte bun de la Real Madrid, Pedro de Felipe, un om de incredere. Am cumparat locuinte in prima linie a marii, in faza de proiect. Bancile finantau atunci 100% din investitie. In 2007, am vandut toate proprietatile din Spania, cu exceptia unui teren pe care am construit o casa de vacanta”, a explicat Popescu.

Fostul fotbalist spune are incredere enorma in potentialul Romaniei si ca nu s-a gandit niciodata sa nu se intoarca in tara.