Gimnastica a fost regina Olimpiadei de la Londra

916

Gimnastica a fost cea mai urmarita disciplina de la Jocurile Olimpice de la Londra de catre romani, topul 5 al audientelor inregistrate de transmisiunile TVR 1 de la Olimpiada 2012 fiind alcatuit exclusiv din concursurile de gimnastica feminina.

Astfel, la nivel national, cea mai urmarita transmisiune de gimnastica a fost finala feminina din 31 iulie, care a adus la TVR 1 o medie de 1.336.000 de telespectatori (7% rating si 20,8% cota de piata), urmata, pe locul al doilea, de finala feminina de gimnastica din 7 august, urmarita de 1.326.000 de telespectatori (7% rating si 27,4% share), iar pe locul al treilea, s-a clasat finala feminina de duminica, 5 august, vizionata de o medie de 1.300.000 de telespectatori (6,8% rating mediu si 21% cota de piata medie).

De 48 de ani, Olimpiada se vede la TVR, iar anul acesta, intre 27 iulie si 12 august, Jocurile Olimpice de la Londra au putut fi urmarite la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD si pe jo2012.tvr.ro. Romanii au avut in 2012 un plus de 70 de ore in direct de la Londra fata de Olimpiada de la Beijing in 2008.

Duminica seara, cu un spectacol de muzica, lumina, culoare s-a incheiat cea de-a XXX-a Olimpiada, editia Londra 2012.

Posturile TVR 1, TVR 2 si TVR 3 au avut aproape 400 de ore de transmisie live de la Olimpiada, iar grila TVR HD a insumat in jur de 300 de ore difuzate la calitate inalta (HD), in aceasta perioada emisia postului fiind acoperita aproape exclusiv de transmisiuni in direct sau inregistrari de la Londra.

La aceasta editie a JO, s-au doborat 31 de recorduri mondiale, cele mai multe la natatie. Un numar de 4.700 de medalii au ajuns la sportivii din cele 204 tari participante la Olimpiada londoneza.

„Ca intotdeauna, telespectatorii romani au putut fi, prin intermediul TVR, alaturi de toti sportivii romani aflati in competitie la Jocurile Olimpice. Telespectatorii TVR au trait emotiile gimnastelor in finalele pe aparate si cu echipa, au jubilat la obtinerea aurului olimpic de catre Alin Moldoveanu si Sandra Izbasa, au savurat victoriile obtinute de Alina Dumitru, Corina Caprioriu, echipa masculina de sabie, Roxana Cocos, Catalina Ponor si Razvan Martin. In cele peste 400 de ore de transmisiuni de la Jocurile Olimpice, in direct la TVR, sportivii romani au obtinut noua medalii: doua de aur, cinci de argint si doua de bronz. Le multumim telespectatorilor ca au fost alaturi de TVR si de sportivii romani la Jocurile Olimpice de la Londra!”, spune Mihnea Ionescu, directorul Departamentului Sport al TVR.

In perioada Jocurilor Olimpice, pagina de Facebook a TVR 1 a inregistrat o crestere cu peste 30% a numarului de fani. Cea mai populara postare a fost fotografia Lotului Olimpic al Romaniei intrand pe Stadionul Olimpic din Londra, la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor Olimpice. Aceasta poza a adunat un numar de 11.250 de „Like”-uri si 2150 de „share”-uri, postarea ajungand pe „wall”-ul de FB a peste 180.000 de internauti. Un numar de 1.158.457 de vizite au fost fost inregistrate pe perioada Olimpiadei pe www.jo2012.tvr.ro, generand un total de 8.306.000 de minute vizionate.

TVR a trimis la Londra o echipa formata din 18 comentatori, reporteri, operatori, producatori stiri, editori imagine pentru a acoperi transmisiunile in direct de la toate locatiile unde s-au desfasurat probele olimpice. Comentatorii aflati la Londra au fost sustinuti, din studiourile de la Bucuresti, de colegii comentatori, reporteri, producatori din Redactia Sport a TVR. Pe langa transmisiunile directe, TVR a mai difuzat zilnic, in perioada 27 iulie – 12 august, rezumate, studiouri speciale si buletine olimpice.