Guvernul SUSTINE organizarea Campionatului European din 2020 in Romania!

1123

euroMircea Sandu a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, ca are sustinerea Guvernului in ceea ce priveste candidatura orasului Bucuresti la organizarea Campionatului European din anul 2020.

„Am discutat cu domnul Banicioiu modul in care se poate promova la nivelul Guvernului o strategie a sportului romanesc. De asemenea, am discutat cu domnul Banicioiu sa ne implicam foarte tare in organizarea Campionatului European din anul 2020. Si eu salut aceasta sustinere a Guvernului Romaniei. Nu va fi un moment usor, dar este extrem de important si daca vom reusi sa obtinem anul viitor in septembrie nominalizarea orasului Bucuresti si a Romaniei pentru organizarea Campionatului European 2020, dezvoltarea infrastructurii generale va avea o alta conotatie”, a spus Mircea Sandu, care a participat alaturi de Nicolae Banicioiu la conferinta de presa organizata cu ocazia lansarii Cupei Ministerului Educatiei Nationale la fotbal.

Comitetul Executiv al UEFA a anuntat, la 25 ianuarie, ca editia din 2020 a Campionatului European se va desfasura in 13 orase din Europa, iar acesta se va disputa sub titulatura de „EURO pentru Europa”.

Meciurile vor fi impartite in 13 pachete diferite, cu 12 pachete normale incluzand cele trei meciuri din faza grupelor si unul din fazele eliminatorii (optimi sau sferturi de finala) si un pachet ce include semifinalele si finala.