Handbal: Gyor ETO a castigat Liga Campionilor!

1246

gyorGyor ETO, a castigat, sambata, la Veszprem, trofeul Ligii Campionilor, dupa ce a invins formatia norvegiana Larvik HK, scor 23-22 (13-8) si in mansa retur a finalei competitiei.

Dupa sapte finale de cupe europene, din care doua de Liga Campionilor, cea de-a opta a fost cu noroc pentru campioana Ungariei, Gyor ETO, care s-a impus, sambata, la Veszprem, in fata castigatoarei trofeului din 2011, Larvik HK.

In tur, Gyor a castigat cu 24-21, iar cu victoria de sambata, scorul general este de 47-43, iar unguroaicele si-au trecut in palmares primul trofeu continental, dar totodata, si cel mai important.

Premierea castigatoarei, dar si a finalistei Larvik HK, este facuta la ora transmiterii acestei stiri de presedintele EHF, Jean Brihault, presedintele forului national de profil din Ungaria, Ivan Vetesi, si primarul orasului Gyor, Zsolt Borkai.

Titlul de golgeter al sezonului 2012-2013 a revenit tot unei unguroaice, Zsuzsanna Tomori, de la FTC Budapesta, cu 95 de goluri, care va fi si ea premiata. Pe locul doi in topul celor mai bune marcatoare s-a situat Katarina Bulatovici, de la Oltchim Ramnicu Valcea, cu 90 de goluri.

Campioana Romaniei, Oltchim, a fost eliminata in semifinalele Ligii Campionilor, chiar de castigatoarea trofeului, Gyor ETO.