Hanescu, la 31 de ani: Cand ALTII SE LASA DE TENIS eu simt ca POT SA URC in clasamentul mondial!

364

Cunoscutul tenisman roman Victor Hanescu (31 de ani) vorbeste despre cum a reusit performanta de a urca in ultimele 3 luni 95 de pozitii in clasamentul ATP, ajungand astfel de pe locul 153 pe 58, o revenire spectaculoasa intre cei mai buni 60 de tenismani ai lumii.

Mai mult decat atat, Hanescu a devenit luna trecuta campion mondial al turneelor Challenger, odata cu castigarea turneului de la Szczecin, din Polonia, se arata intr-un comunicat remis Agerpres.

Victor Hanescu a fost prezent, impreuna cu sotia sa, vineri seara la petrecerea lui Ilie Nastase, care si-a celebrat momentele de glorie in tenis. Cu aceasta ocazie, Hanescu a povestit despre succesele sale recente, de la ultimele 8 turnee la care a participat: Milano – semifinala, Arad – finala, Timisoara – castigat, Bercuit (Belgia) – finala, Cordemons (Italia) – semifinala, Brasov – sferturi, Banja Luka (Bosnia Hertegovina) – castigat, Szczecin (Polonia) – castigat.

Tenismanul atribuie o buna parte a acestor rezultate faptului ca se simte foarte bine in afara terenului, in viata sa personala, iar asta se reflecta si in jocul sau: “Ma bucur de familia mea, de faptul ca suntem sanatosi si eu si sotia mea, Andreea, si de toate celelalte lucruri simple ale vietii”, spune Hanescu.

Jucatorul roman vorbeste si despre varsta (31 ani) si despre experienta sa: “Am multi prieteni care s-au lasat de tenis pe la 29, 30 de ani. Dar eu simt ca am acum expertiza si determinarea necesare sa urc cat mai sus in clasamentul mondial”.

Desi anul acesta nu a intrat pe tabloul principal de la Wimbledon, Hanescu a inceput sa joace turnee mici, in care a reusit cu ambitie sa se impuna. “A fost o motivatie foarte puternica pentru mine. Stiam ca alta sansa nu am sa urc, decat sa joc si sa castig in aceste turnee mai mici”, a precizat Hanescu.

Jucatorul roman a inclus in strategia revenirii sale spectaculoase si sedintele cu un life coach specializat in domeniul sportului, un danez pe numele sau David De Haan, cu care Hanescu s-a imprietenit deja: “David ma insoteste in toata lumea, la toate turneele la care particip si faptul ca discut cu el ma ajuta foarte mult. El consiliaza si alti sportivi si ii ajuta sa se concentreze mai bine pe terenul de joc”.

Tenismanul roman isi poate continua ascensiunea in clasamentul ATP, mai ales ca pentru el urmeaza alte 3 turnee importante, de sala, la Viena (Austria) – de 250 puncte ATP, Basel (Elvetia) – 500 puncte ATP, si Paris (Franta) – 1.000 puncte ATP.