Hanescu si-a schimbat racheta dupa 15 ani!

1347

Victor Hanescu a anuntat ca la Challenger Tour Finals, care se va disputa in aceasta saptamana la Sao Paulo (Brazilia), va evolua pentru prima oara in ultimii 15 ani cu un alt model de racheta, el jucand pana acum cu Head MicroGel Radical Midplus.

„O sa joc cu cea noua in cadrul acestui turneu, ca sa am timp sa ma obisnuiesc cu ea pana in ianuarie, cand vin partidele foarte grele, de ATP”, a spus Hanescu, fara sa precizeze ce model de racheta va folosi, se arata intr-un comunicat.

Victor Hanescu este de parere ca va reusi un turneu bun in Brazilia, deoarece se simte in forma. „Sunt odihnit, am ajuns in Sao Paolo de vineri. M-am acomodat cu clima – aici sunt cam 27 de grade – m-am si antrenat putin. Simt ca o sa fie bine, mai ales ca pornesc din pozitia de favorit al acestui turneu. Oricum, provocarile mari pentru cariera mea vor fi in luna ianuarie, cand incep turneele ATP si Grand Slam”, a precizat Hanescu.

Pe de alta parte, site-ul atpworldtour.com il prezinta pe Hanescu drept cel mai experimentat jucator dintre cei opt tenismeni prezenti la competitia braziliana.

„Faptul ca voi termina pentru a noua oara in ultimii zece ani intre primii o suta de jucatori ai lumii arata ca am muncit mult in acesti ani si ca am facut-o cu pasiune si incredere. Sunt foarte multumit cu ceea ce am realizat in cariera pana acum. Sunt foarte incantat sa fac parte din elita jucatorilor din turneele Challenger si ca voi evolua in acest turneu. Cred ca este un eveniment special si unic”, a declarat Hanescu pentru sursa citata.

Victor Hanescu ajunsese pe locul 153 ATP in luna iunie, dar a revenit in prima suta dupa ce a castigat trei dintre cele sase finale disputate in turneele Challenger. Aceste rezultate l-au ajutat pe Hanescu sa termine anul 2012 pe pozitia 64 in clasamentul mondial, dupa ce la 24 septembrie ajunsese pana pe 58.

„Imi doream foarte mult sa ajung din nou in top 100. Pentru prima oara in cariera mea am inceput sa lucrez mai mult la partea mentala a jocului, ceea ce mi-a adus mai multa incredere si succes”, a subliniat Hanescu.