HAOS TOTAL la Ajaccio: Mutu a ramas fara antrenor si se lupta la RETROGRADARE!

1203

foto_mutuAlex Dupont, antrenorul echipei Ajaccio, la care evolueaza si internationalul Adrian Mutu, a fost demis, luni, de presedintele clubului corsican, Alain Orsoni, in urma rezultatelor slabe inregistrate.

Dupont a fost numit la inceputul acestei editii de campionat si avea contract cu Ajaccio pentru doi ani, informeaza cotidianul L’Equipe.

Orsoni a declarat ca exista o ruptura intre grupul de jucatori si antrenorul Dupont, iar in situatii de criza cel care plateste pentru esecuri este antrenorul, desi acesta nu este singurul vinovat.  „Situatia in care ne aflam astazi este inacceptabila. Ceea ce mi se pare ingrijorator este starea de spirit a grupului, nu regasesc valorile care reprezinta in mod traditional forta noastra. Nu simt solidaritatea, abnegatia, combativitatea care sunt indispensabile pentru a ne mentine la nivelul de elita. M-am intalnit cu fiecare jucator in parte si am ajuns la concluzia ca exista o ruptura evidenta intre grupul de fotbalisti si antrenorul nostru. In final, am decis ca Alex Dupont sa nu mai fie tehnicianul echipei incepand de astazi. Antrenorul, liderul grupului, este cel care plateste oalele sparte intr-o situatie de criza. Dar asta nu inseamna ca am rezolvat problemele. Imi pare rau ca am ajuns la aceasta decizie, pentru ca eu consider ca Alex Dupont, chiar daca trebuie sa-si asume esecul, nu este singurul responsabil. Jucatorii sunt, dupa parerea mea, primii repsonsabili, ei trebuie pe teren sa dea exemplu, sa-si justifice statutul, sa se comporte ca adevarati profesionisti. Atat titularii, cat si rezervele trebuie sa aiba acum un singur obiectiv: mentinerea echipei in Ligue 1. Numele viitorului antrenor va fi anuntat curand” , a afirmat Orsoni, potrivit site-ului oficial al clubului.

In ultimele sase partide, Ajaccio a obtinut o singura victorie si ocupa locul 14, cu 19 puncte, dupa disputarea a 19 etape din Ligue 1.