Helmuth Duckadam si Cornel Dinu au fost externati: Au o lista intreaga care le va dicta viata de acum inainte!

564

Helmuth Duckadam si Cornel Dinu au fost externati vineri de la Spitalul de Urgenta Floreasca. Medicul Serban Bradisteanu a declarat ca cei doi pacienti sunt bine din punct de vedere fizic, insa a precizat ca sunt in convalescenta si trebuie sa urmeze multiple indicatii referitoare la stilul de viata.

Medicul Serban Bradisteanu a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca pacientii sai Helmuth Duckadam si Cornel Dinu sunt bine din punct de vedere clinic, dar a precizat faptul ca sunt in convalescenta si trebuie sa urmeze multiple indicatii referitoare la stilul de viata.

„Din punct de vedere clinic sunt bine, merg acasa. Sigur ca vom tine in continuare legatura pentru tratament medicamentos si pentru grija pe care o implica operatiile pe care le au. Sunt in convalescenta insa, nu trebuie tracasati. Au multiple indicatii referitoare la tratamentul medicamentos si la stilul de viata. Vor avea regim, sunt in posesia unor boli metabolice care vor trebui tratate tot restul vietii. De fapt aceste boli metabolice i-au adus in starea de a necesita interventii chirurgicale”, a declarat Bradisteanu, la externarea celor doi fosti fotbalisti.

Presedintele de onoare al clubului Steaua, Hemuth Duckadam, a declarat ca va fi nevoit sa isi schimbe stilul de viata in proportie de 70 la suta: „Are dreptate domnul doctor, cat esti tanar nu bagi in seama anumite stari. Domnul doctor Bradisteanu a avut o operatie foarte grea la mine, a urmat altor trei operatii. Bratul imi e apoape perfect, il simt, mi-a redat practic bratul si vreau sa-i multumesc pentru maiestria cu care a reusit sa faca acest lucru. Am foarte multe restrictii, viata mea se va schimba cel putin in proportie de 70 la suta, trebuie sa am grija sa-mi ordonez viata, am foarte multe medicamente de luat si analize de urmarit. Daca voi realiza asta voi avea satisfactia sa-mi vad crescand fata alaturi de mine si sunt convins ca voi reusi. Si in Romania sunt romani care isi fac datoria fata de noi toti, si cel mai elocvent exemplu este domnul Bradisteanu”.

 

Fostul portar a fost incantat de faptul ca a putut imparti acelasi salon al Spitalului Clinic de Urgenta cu administratorul delegat al clubului Dinamo, Cornel Dinu. „Pentru mine a fost o satisfactie sa-l cunosc pe domnul Dinu, stiam ca e un om care are foarte multe de povestit. A fost o saptamana in care am invatat foarte multe, chiar daca am o anumita varsta. El s-a simtit sef de camera mai ales noaptea, cand el nu putea sa doarma si eu sforaiam. Si punea mana pe mine si imi spunea sa ma intorc”, a mai spus Duckadam.

Cornel Dinu a declarat ca va fi obligat sa respecte toate indicatiile impuse de medici „As putea comenta meciul alaturi de domnul doctor Bradisteanu. Tocmai pentru ca jucam cu turcii as incerca o metafora: eu am fost pe undeva in situatia lui Stefan cel Mare care venea la maica-sa sa-i ceara sprijin. Avand un suflet extraordinar, domnul profesor a fost din nou aproape de mine. Sper sa inving. Sunt obligat sa fiu ascultator. Acum, problemele cardiace sunt stabilizate, mi-am revenit aproape complet. Acum sper sa am putere, pentru ca vointa avem toti”, a spsu Dinu.

La randul sau, Dinu s-a declarat onorat de faptul ca l-a avut coleg de salon pe Duckadam: „A fost o onoare prezenta langa mine a singurului jucator roman care are un record pe care nu-l va bate nimeni niciodata. Am descoperit un Helmuth Duckadam cu o cu totul alta constructie. Am avut si momente interesante, m-a acceptat ca sef de camera, eu fiind roman si el neamt, ceea ce e unic in istoria Romaniei. Dar eu nu am facut ce au facut stramosii nostri, nu i-am intors de doua ori armele, l-am respectat si cand ii mai sarea o branula ma duceam dupa sora de specialitate si i-o punea la loc. A fost o revelatie, apartinem unei educatii aparte, pentru mine a fost o fericire sa stau alaturi de el. Am descoperit un om de o puritate, sensibilitate aparte”.