Horia Colibasanu a devenit primul roman pe Vf. Lhotse!

1513

Horia ColibasanuHoria Colibasanu a devenit primul roman care a ajuns pe varful Lhotse (8.516 metri), din Himalaya, potrivit unei postari facute, marti, pe blogul sau personal, relateaza AGERPRES.

”Am reusit! Mai mult de atat nu pot spune acum, suntem foarte obositi dupa o noapte lunga si fooooarte rece. Am urcat timp de 9 ore, a fost un frig cumplit care ne-a stors de tot de puteri, dar am reusit sa ajungem pe varf”, afirma Colibasanu in mesajul sau.

Alpinistul roman, care a pornit la inceputul lunii aprilie in aceasta expeditie, alaturi de slovacul Peter Hamor, care are la activ zece varfuri de peste 8.000 de metri cucerite, a promis ca va reveni cu detalii despre ascensiune cand va ajunge intr-o tabara inferioara.

Horia Colibasanu, care si-a trecut astfel in palmares unul dintre cele mai dificile varfuri din lume, mai urcase pe alte sase varfuri care trec de 8.000 de m in Himalaya.

In limba tibetana, Lhotse inseamna „varful de Sud”. Este al patrulea varf din lume ca inaltime, cu o altitudine de 8.516 metri, situat la granita dintre statele Nepal si China.