Ienei se simte bine dupa operatie. Azi a vorbit cu familia si prietenii!

1008

Emeric Ienei se simte bine dupa operatia pe cord la care a fost supus, duminica, la Institutul Inimii „Nicolae Stancioiu” din Cluj-Napoca, fostul antrenor al nationalei Romaniei si al echipei Steaua vorbind chiar cu membrii familiei si cu medicii.

Ileana Ienei, sotia fostului antrenor, a declarat luni ca acesta va mai ramane internat inca o zi la Terapie Intensiva, dupa care spera sa fie mutat intr-un salon.

„Am vorbit azi (luni – n.r.) dimineata cu sotul meu, vorbeste, mi-a spus ca se simte bine. Are un tonus bun, vorbeste si cu medicii si cu asistentele si este foarte cooperant. Medicii ne-au spus ca va mai ramane internat inca o zi la Terapie Intensiva, dupa care speram sa fie mutat intr-un salon”, a spus Ileana Ienei.

Alaturi de ea se afla si fiica lor, Cristina.

Emeric Ienei a fost internat, vineri seara, la Institutul Inimii „Nicolae Stancioiu” din Cluj-Napoca, iar duminica a fost operat pe cord, interventia durand aproape sapte ore.

Doctorul Adrian Molnar, care a condus echipa de medici ce l-a operat pe fostul antrenor, declara, duminica dupa-amiaza, ca au fost facute trei by-pass-uri, iar in timpul interventiei nu au existat complicatii.

„Operatia a reusit, au fost efectuate trei by-pass-uri, pacientul s-a comportat foarte bine in timpul operatiei. Este la Terapie Intensiva, este stabil, nu au existat complicatii. Speram ca totul sa evolueze bine. Primele 48 de ore sunt critice si suntem cu ochii pe pacient, sa nu apara ceva complicatii. Diagnosticul a fost angina pectorala instabila, cu multiple leziuni de stenoze stranse si obstructii pe arterele coronare”, spunea Molnar.

Potrivit acestuia, Emeric Ienei va ramane internat cel putin o saptamana la Institutul Inimii, dupa care va urma o perioada de recuperare de circa o luna si jumatate.

Emeric Ienei, in varsta de 75 de ani, a fost antrenorul care a castigat alaturi de Steaua Cupa Campionilor Europeni in 1986. De asemenea, a fost selectionerul Romaniei la turneul final al Cupei Mondiale din 1990 si al Campionatului European din 2000.