Impozit pe casele de pariuri! Banii vor merge catre finantarea sportului!

1210

P1010009Presedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, joi, ca piata pariurilor online din Romania ruleaza anual intre trei si patru miliarde de euro si a propus impozitarea acestora cu 10 la suta, precizand ca suma care ar reveni sportului din astfel de taxe ar fi de 100-120 de milioane de euro.

O alta sursa de finatare pentru sport este, in opinia lui Morariu, taxa perceputa din sumele incasate din vanzarea biletelor la meciurile de fotbal.

„COSR a pierdut foarte multi bani in 2012 pentru ca nu a incasat timbrul olimpic, care este de 20 la suta din tichetele de acces la meciuri. Calculati doar cate meciuri s-au disputat pe Arena Nationala, iar COSR nu a incasat banii, bani care nu au ajuns la federatii. Eu promit ca din timbrul olimpic jumatate ii trimit la federatii, iar jumatate se vor intoarce la Federatia Romana de Fotbal, pentru sectorul de copii si juniori. Sportul si fotbalul sunt in pericol, pentru ca legea sponsorizarii sportului din partea Loteriei se incheie in acest an. Daca nu suntem atenti, riscam sa ramanem pe dinafara. O alta problema ar fi pariurile online. Am aflat dintr-un raport ca romanii ruleaza anual intre trei si patru miliarde de euro, bani pentru care nu platesc niciun fel de impozite. Daca s-ar reglementa acest segment si s-ar impozita cu zece la suta, la sport tot s-ar intoarce macar 100-120 de milioane de euro”, a spus Morariu, la conferinta „Sportul Romanesc – Moment zero”, care a avut loc la sediul MTS si la care au participat premierul Victor Ponta, reprezentanti ai unor ministere, ai federatiilor sportive, ai COSR si AFAN, precum si fosti sportivi.