”In mod normal, acum ar trebui sa fie doar sapte echipe in Liga I”

1002

ALLDumitru Dragomir deplange situatia finaciara precara a cluburilor din Liga I si apreciaza ca acum ar trebui sa fie doar sapte echipe in prima divizie, referindu-se astfel la gruparile care nu au inca datorii dovedite la bugetul de stat, pentru ca nu au fost controlate de fisc.a

„Nu era mai bine daca se reducea numarul de echipe, pentru ca se va restrange natural, o sa vedeti. Acum cluburile gresesc, fortate de stat. Ne invata statul sa furam. El ne-a dat legi, dar el nu pune in aplicare legile astea. Am avut ani de zile in aplicare conventiile civile, apoi s-au schimbat oamenii de la ANAF si au interpretat ca acestea sunt contracte si trebuie sa plateasca banii din urma. Si toate cluburile sunt cu datorii. Unde s-a dus ANAF a luat de buna ceea ce este acum in codul fiscal. Normal, acum ar trebui sa stam cu sapte echipe. Si la aceste sapte echipe nu s-a dus inca nimeni in control. Cum sa nu ne lase cu aceste conventiile civile, cand au trecut prin Parlament? Bineinteles ca unele cluburi au dat in judecata ANAF-ul si unele au castigat”, a declarat Dragomir, intr-o conferinta de presa.

Seful ligii impreuna cu o delegatie din partea FRF se va intalni la sfarsitul lunii cu premierul Victor Ponta pentru a-i expune situatia din fotbal. „Pe 28 martie ne vedem cu primul ministru al Romaniei si cu ministrul sportului. Ii vom spune ca nu exista nicaieri in lume sport fara facilitati. Va participa si AFAN-ul, ca la initiativa lor are loc aceasta intalnire”, a explicat Dragomir.