Inca un ciclist de la Turul Frantei vine si spune ca S-A DOPAT!

1401

5798570599_14738d32d4_bUn alt fost ciclist, care a participat la noua editii ale Turului Frantei, a recunoscut ca s-a dopat.

Fostul ciclist german Grischa Niermann a recunoscut, luni, ca s-a dopat cu EPO in perioada 2000-2003, cand evolua la echipa Rabobank si a fost suspendat sase luni de Federatia de Ciclism din Olanda.

Niermann, in varsta de 37 de ani, s-a retras din activitate in octombrie 2012, iar de curand a fost numit in functia de antrenor de tineret in cadrul Federatiei Olandeze de Ciclism.

„Am trecut prin iad si m-am intors in ultimele saptamani. Am decis ca aceasta este singura cale pentru mine de a continua. Datorita prietenilor am realizat, in 2003, ca utilizarea substantelor ilegale nu inseamna calea cea buna. Vreau sa folosesc experienta mea negativa pentru a-i invata pe tineri sa nu se confrunte cu probleme asemanatoare”, a scris Niermann pe Twitter.

Grischa Niermann, care a participat la noua editii ale Turului Frantei, a mai spus ca va divulga detalii autoritatilor antidoping si se va confesa pentru a contribui la curatarea sportului.