Inca un ciclist de talie recunoaste ca S-A DOPAT!

1333

Michael Rasmussen, care s-a sustras testelor antidoping, fiind suspendat din acest motiv in timpul Turului Frantei din 2007, in momentul in care era purtator al tricoului galben, a recunoscut, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Herning, ca s-a dopat timp de 12 ani.

brek-sheaRasmussen, in varsta de 38 de ani, care evolueaza acum la echipa Christina Watches-Onfone, isi anuntase prezenta la Turul Sibiului din acest an, care va avea loc in perioada 11-14 iulie.

„Am utilizat produse si metode dopante in perioada 1998-2010. Am folosit EPO, hormoni de crestere, testosteron, insulina, cotizon si sa nu mai vorbim de transfuzii de sange. Sunt gata sa accept orice suspendare. In acest moment sunt un om usurat”, a declarat Rasmussen, care a refuzat sa dea numele complicilor sai, informeaza AFP.

Confederatia daneza a sportului a deschis o ancheta in acest caz.

In 2007, cand era la echipa Rabobank, Rasmussen a parasit Turul Frantei in ultima saptamana de cursa, in momentul in care detinea tricoul galben al liderului clasamentului general, dupa ce a mintit cu privire la locurile unde se antrena pentru a se sustrage testelor antidoping. Sportivul a fost suspendat doi ani de federatia monegasca de ciclism, el avand licenta de ciclist emisa in Principat. Rutierul danez a revenit in competitii in 2009.