INCREDIBIL: Uite RECORDUL, nu e RECORDUL. Cati SPECTATORI au fost de fapt la meciul Romania-Finlanda

968

Recordul de spectatori de peste 54.000, anunat in partida dintre Romania-Finlanda de pe Arena Nationala, pare sa nu fie unul real.

Codurile de bare ale multora dintre bilete n-au putut fi citite de sistemul turnichetilor de la Arena Nationala, astfel ca accesul s-a facut si pe baza cititoarelor mobile, ce nu erau conectate la softul oficial de numarare.

Pentru prima data, la partida cu Finlanda, crainicul stadionului Arena Nationala n-a mai anuntat numarul precis de spectatori care au asistat la meci.

Surse de la Primaria Capitalei au dezvaluit ca „au fost probleme cu unele bilete, fie din cauza hirtiei mai subtiri pe care s-au tiparit acestea la case, fie din cauza celor printate individual de oameni.

La multe dintre tichete, codul de bare nu putea fi citit de sistemele speciale de turnicheti. De aceea, a fost nevoie ca cei de la UTI, firma ce administreaza stadionul, si cei de la bilete.ro, care s-au ocupat de ticketing, sa puna oameni la fiecare poarta, cu cititoare mobile.

A fost si dorinta celor de la Federatie, pentru a se impiedica crearea de imbulzeli. Cititoarele mobile nu erau insa conectate la sistemul integrat al stadionului, astfel ca nu se putea sti cu exactitate numarul de oameni la finalul intilnirii”.

Abia dupa meci s-au corelat rezultatele de la turnicheti si de la cititoarele mobile, astfel ca numarul oficial de spectatori care au asistat la Romania – Finlanda a fost de 47.987. Acesta a fost si rezultatul comunicat de FRF la UEFA.

„In total s-au dat peste 54.000 de bilete. Insa unii nu s-au mai prezentat la stadion, au mai fost tichete luate de bisnitari si ramase nevindute”

sursa: gsp.ro