Un fermier chinez a declarat, joi, ca a pedalat cu ricsa sa peste 60.000 km in doi ani, de-a lungul a 16 tari, pentru a „promova spiritul olimpic” inainte de a ajunge la Londra pentru Jocurile Olimpice, care incep vineri.

„Am traversat 16 tari si am parcurs peste 60.000 de kilometri, dar voiam sa ajung la timp pentru ceremonia de deschidere”, a declarat Chen Guanming, in varsta de 57 de ani, aflat cu ricsa in cartierul Soho.

„Din Taiwan in Turcia, trecand prin Irak, m-am confruntat cu ploi torentiale dar si cu temperaturi de pana la 38-39 de grade”, a mai spus fermierul chinez.

El a povestit la BBC ca a decis sa faca aceasta calatorie dupa ce l-a vazut pe primarul Londrei, Boris Johnson, primind drapelul olimpic, la ceremonia de inchidere a Jocurilor de la Beijing, in 2008. Chen a dorit sa „promoveze spiritul olimpic” in periplul sau in care a trecut si prin Pakistan si Afganistan. In sprijinul afirmatiilor sale, chinezul a aratat pasaportul plin de vize si fotografii din diferite etape ale calatoriei.

Fermierul a sosit la Londra la 6 iulie si a fost descoperit de un om de afaceri britanic John Beeston, care vorbeste chineza. John Beeston a explicat ca a fost atras de ricsa decorata cu suveniruri si ca fermierul a „revenit la viata” cand a auzit ca se vorbeste limba lui.

Chen Guanming nu este la prima aventura de acest gen: conform BBC, dupa atribuirea JO 2008 orasului Beijing, el ar fi parcurs deja 90.000 km cu ricsa in China, in favoarea colectarii de deseuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.