FOTO INCREDIBIL! Un chinez a mers 60.000 de kilometri cu risca pana la Jocurile Olimpice

846

Un fermier chinez a declarat, joi, ca a pedalat cu ricsa sa peste 60.000 km in doi ani, de-a lungul a 16 tari, pentru a „promova spiritul olimpic” inainte de a ajunge la Londra pentru Jocurile Olimpice, care incep vineri.

„Am traversat 16 tari si am parcurs peste 60.000 de kilometri, dar voiam sa ajung la timp pentru ceremonia de deschidere”, a declarat Chen Guanming, in varsta de 57 de ani, aflat cu ricsa in cartierul Soho.

„Din Taiwan in Turcia, trecand prin Irak, m-am confruntat cu ploi torentiale dar si cu temperaturi de pana la 38-39 de grade”, a mai spus fermierul chinez.

El a povestit la BBC ca a decis sa faca aceasta calatorie dupa ce l-a vazut pe primarul Londrei, Boris Johnson, primind drapelul olimpic, la ceremonia de inchidere a Jocurilor de la Beijing, in 2008. Chen a dorit sa „promoveze spiritul olimpic” in periplul sau in care a trecut si prin Pakistan si Afganistan. In sprijinul afirmatiilor sale, chinezul a aratat pasaportul plin de vize si fotografii din diferite etape ale calatoriei.

Fermierul a sosit la Londra la 6 iulie si a fost descoperit de un om de afaceri britanic John Beeston, care vorbeste chineza. John Beeston a explicat ca a fost atras de ricsa decorata cu suveniruri si ca fermierul a „revenit la viata” cand a auzit ca se vorbeste limba lui.

Chen Guanming nu este la prima aventura de acest gen: conform BBC, dupa atribuirea JO 2008 orasului Beijing, el ar fi parcurs deja 90.000 km cu ricsa in China, in favoarea colectarii de deseuri.