Initiativa SENZATIONALA: se joaca primul MONDIAL al LEGENDELOR. Ce fosti jucatori URIASI vor participa si CAND va avea loc competitia

796

Jucatorii legendari precum Zidane, Henry, Ronaldo, Roberto Carlos, Barthez ar putea reintra din nou pe gazon intr-o initiativa superba, care se poate transforma intr-un succes urias: ESPN anunta ca in 2017 se va organiza in Mexic primul Campionat Mondial de fotbal destinat legendelor.

Cine nu si-ar dori sa ii vada din nou la lucru pe Rivaldo, Zidane, Ronaldo, Bergkamp, Roberto Carlos, Henry, Overmars, Crespo, Ballack sau pe Fabio Cannavaro? Fanii sportului rege vor avea aceasta ocazie in numai doi ani, dupa ce s-au pus la punct cele mai importante detalii privind competitia.

Astfel, Mexic va organiza in Guadalajara, Mexico City si Monterrey primul Mondial destinat fotbalistilor retrasi din activitate. La el vor participa 12 formatii: 6 din Europa (Olanda, Germania, Italia, Spania, Franta si Anglia), 4 din America Centrala si de Sud (Mexic, SUA, Argentina si Brazilia), 1 din Africa (Africa de Sud) si 1 din Asia (Japonia). Partidele vor dura 60 de minute, iar pentru a fi eligibil sa evolueze un jucator trebuie sa ineplineasca doua criterii: sa se fi retras din activitate si sa aiba intre 35 si 45 de ani.

Se pare ca deja Zidane (43 de ani) si Ballack (39 de ani) si-au anuntat prezenta, fiind incantati de proiect, dar organizatorii sunt convinsi ca cei mai multi dintre marii fotbalisti ai deceniului trecut vor raspunde \”prezent\”.

In acest context, putem asista la mai multe echipe stelare, cu fotbalisti din generatii diferite, care nu au avut ocazia sa joace foarte mult impreuna la nationalele tarilor lor. Fara doar si poate, la o prima vedere, Franta si mai ales Brazilia ar fi formatiile care sa alinieze cele mai sonore formatii.

Cum ar putea arata Franta la Mondialul legendelor

Barthez – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Vieira, Makelele – Malouda, Trezeguet, Zidane – Henry

Varianta unui prim „11” al Braziliei la competitia din 2017

Dida – Cafu, Roque Junior, Lucio, Roberto Carlos – Gilberto Silva – Denilson, Juninho, Rivaldo, Ronaldinho – Ronaldo

sursa: gsp.ro