Iordănescu nu-l BAGA ÎN SEAMĂ pe HAGI, în meciul cu Ungaria. “Una este să fii antrenor la Viitorul şi alta la echipa naţională”

618

Selecţionerul României Anghel Iordănescu a susţinut, joi, o conferinţă de presă premergătoare partidei naţionalei contra Ungariei, de la Budapesta, declarând că va face totul pentru ca “tricolorii” să triumfe la Budapesta, potrivit www.mediafax.ro

„Va fi un meci extrem de greu, maghiarii vor face tot ce le stă în putinţă ca să-l câştige. Ne aşteptăm la acest lucru. Ei îşi doresc să câştige, cum ne dorim şi noi, de altfel, şi ţinând cont că joacă în faţa propriilor spectatori, cu siguranţă că va fi un meci dificil. Cu siguranţă că, la fel ca şi noi, îşi doresc să prindă unul dintre cele două locuri care califică direct la Campionatul European”, a declarat Iordănescu.

Referindu-se la o afirmaţie a selecţionerului maghiar, că ar fi mulţumit de un rezultat de egalitate în meciuld e vineri, Iordănescu a spus: „Îi respect punctul de vedere.”

El a spus că este o presiune mai mare acum pe naţională după ce formaţiile româneşti de club au părăsit cupele europene.

„Aveam nevoie ca echipele noastre să se califice (n.r. – în cupele europene), aveam nevoie pentru emulaţia şi pentru starea normală a jucătorilor de la cele patru echipe saude la cele două echipe – mă refer la Astra şi la Steaua. Ar fi contat enorm în moralul jucătorilor atunci când veneau la echipa naţională. E pentru prima dată după 11 ani când echipele româneşti nu au reprezentantă în cupele europene şi ar fi fost important pentru noi”, a afirmat antrenorul.

Întrebat ce părere are despre faptul că Gheorghe Hagi a spus că ar trebui jucat ofensiv cu Ungaria, în teren atât cu Constantin Budescu, cât şi cu Lucian Sânmărtean, Iordănescu a răspuns:

„Îi respect punctul de vedere lui Gică Hagi, dar una este să fii antrenor la Viitorul şi alta la echipa naţională, una e să fii implicat zi de zi la echipa ta de club şi alta să fii implicat la echipa naţională, unde ai jucătorii maximum trei-patru zile. Legat de Hagi, dacă ar mai fi jucător, cu siguranţă el ar fi titular.”

România întâlneşte, vineri, la Budapesta, selecţionata Ungariei, într-un meci din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din Franţa.

 

Foto: prosport.ro