Iordanescu si-a IESIT din MINTI: „Daca vreti imi dau demisia”. CE l-a MOTIVAT sa declare asta

942

Selectionerul Romaniei, Anghel Iordanescu, a facut o declaratie transanta dupa razboiul mediatic dat de „licenta Pro”.

Anghel Iordanescu, selectionerul Romaniei, a reactionat dupa articolul prezentat in editia tiparita si cea digitala a Gazetei Sporturilor de ieri in care se arata ca acesta nu are dreptul sa-i pregateasca pe „tricolori”.

„Nu cred ca trebuie sa pledez eu pentru mine insumi. Cred ca ma cunoasteti. Toata lumea stie ce am facut, cu bune, cu rele. Daca ma iau dupa regulament, licenta Pro nu ti-o poate lua nimeni niciodata. Regulamentul nostru arata ca daca nu profesezi 3 ani, trebuie se mergi la cursuri de reinventare, la reciclare.

Daca le-am facut sau nu, cred ca dumneavoastra puteti afla mai usor. Am participat in ultima perioada la peste 100 de ore de cursuri. Pe la Sankt Petersburg, pe la Nyon, pe la cursurile FRF… Din punctul meu de vedere cred ca trebuie sa fiu judecat pentru ce am facut in fotbal. Daca miine se doreste sa nu mai fiu antrenorul nationalei, rezolvam problema, imi dau demisia”, a spus Anghel Iordanescu la Digisport.

Dan Apolzan, seful scolii de antrenori din cadrul FRF, considera ca Anghel Iordanescu a facut orele suplimentare de care avea nevoie.

„Anghel Iordanescu are licenta Pro, e omul care a adus licenta Pro in Romania. E unul dintre primii care si-au luat aceasta licenta. In 2013, el a venit in functia de director tehnic. Iordanescu a participat la aproape toate actiunile cind am avut invitati speciali. Și la cursurile teoretice si practice. El a fost plecat in 2013 in Rusia la sedintele tehnice ale echipelor nationale. A stat pe-acolo vreo 4 zile”, a adaugat si Apolzan.

Anghel Iordanescu a vorbit si despre situatia lui Mirel Radoi care a luat decizia sa faca scoala de antrenori in Republica Moldova:

„Cazul lui Radoi mi se pare o informatie falsa. Atita vreme cit federatia din Moldova are un acord cu UEFA, nu poti interzice nimanui sa se duca acolo. El trebuie sa prezinte diploma de 12 clase. De ce sa nu aiba voie sa se duca in Moldova?

Ca putea sa o ia si din Romania, asta e cu totul altceva. Ionut Lupescu a obtinut aceasta diploma in Germania. Bravo lui! Daca Mirel Radoi respecta legea si se duce in Moldova, acum ce sa facem, sa-i luam gitul?! Cred ca Mirel Radoi trebuia sa aiba rabdare, sa mearga la Steaua, sa ia meseria de antrenor secund, sa-si faca cursurile si apoi putea fi si principal”.

sursa: gsp.ro