Iordănescu: ”Meciurile cu Ungaria şi Grecia ar putea decide soarta calificării”

1046

Selecţionerul României, Anghel Iordănescu, se arată încrezător în şansele echipei naţionale în meciurile cu Ungaria şi Grecia. Înainte de plecarea spre Ungaria, selecţionerul a declarat, pe Aeroportul Henri Coandă, că cele două meciuri reprezintă soarta calificării la Euro 2016, potrivit MEDIAFAX.

 

„Suntem încrezători, vrem să avem o prestaţie bună pentru că în meciurile cu Ungaria şi Grecia s-ar putea decide soarta calificării”, a spus antrenorul înaintea plecării delegaţiei primei reprezentative spre Budapesta.

Selecţionerul a explicat că trei jucători din lot, Gabriel Torje, Vlad Chiricheş şi Steliano Filip, au probleme medicale înaintea partidei cu Ungaria. „Doi dintre jucători, Tătăruşanu şi Torje, au venit foarte târziu şi nu au participat la antrenamentul de luni. Torje are probleme de sănătătate, are câteva copci unde a fost lovit la cap. Legat de jucătorii care nu au intrat în programul echipei naţionale, Steliano Filip şi Chiricheş, ei nu au făcut antrenament cu noi, nici luni şi nici marţi. Au avut program separat. Abia azi au avut un program mai aproape de ce ne dorim, iar Steliano a intrat în ultimele 20 de minute ale antrenamentului”, a spus tehnicianul.

Iordănescu s-a arătat deranjat atunci când a fost întrebat ce părere are despre faptul că atacantul Ciprian Marica a ratat un transfer la PAOK Salonic. „Dacă discutăm de polemică, nu mai avem ce discuta… Aici e vorba de soarta fotbalului românesc, nu de soarta lui Ciprian Marica”, a spus iritat selecţionerul.

Ciprian Marica este unul dintre cei trei fotbalişti legitimaţi la cluburi din străinătate la care selecţionerul României a renunţat din lotul lărgit de 20 de jucători anunţat la 16 august. Iordănescu a afirmat că Marica nu poate fi convocat la prima reprezentativă după zece luni de inactivitate şi în absenţa unui contract cu o echipă de club.

Echipa naţională a României va întâlni Ungaria, la Budapesta, vineri, de la ora 21.45, iar trei zile mai târziu va juca împotriva Greciei, pe Arena Naţională, tot de la ora 21.45, în Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016.

După disputarea a şase etape din Grupa F, clasamentul este următorul: 1. România – 14 puncte, 2. Irlanda de Nord – 13 puncte, 3. Ungaria – 11 puncte, 4. Insulele Feroe – 6 puncte, 5. Finlanda – 4 puncte, 6. Grecia – 2 puncte.

FOTO: Look TV