JO 2012: Alina Dumitru s-a calificat in semifinale la categoria de 48 de kilograme!

1074

  Campioana olimpica la judo, Alina Dumitru, s-a calificat sambata in semifinalele categoriei 48 de kilograme, la Jocurile Olimpice de la Londra. In sferturile de finala, campioana olimpica din 2008 a intalnit-o pe Urantsetseg Munkhbat (Mongolia), care o eliminase anterior pe Alexandra Podryadova (Kazakhstan).

Alina a primit o penalizare, dupa un minut de lupta, confruntarea continuand fara evenimente, cu studiu reciproc si o tensiune de nedescris. Asiatica avea avantaj 1-0, cu un minut ramas din cele cinci regulamentare, si a început sa atace, dar Alina a stiut sa contracareze. Ea a reusit un yuko, cu 11 secunde ramase, egaland 1-1, dupa care s-a intrat in prelungirile de trei minute, la Golden Score. Pe margine, antrenorul Florin Bercean era deja în „fibrilatii”. „Atenta, Piţi! Du-te pe dreapta”, i-a strigat. Mai erau 25 de secunde, tensiune maxima, 10, si cu sase secunde inaintea finalului, sportiva tricolora a obtinut victoria, acuzand dureri la cot, dar si la degetele picioarelor.

In prima lupta de la JO, in turul doi, Alina Dumitru a trecut de cubaneza Dayaris Mestre Alvarez (Cuba), prin descalificarea adversarei, care a fost penalizata cu cartonas galben, pentru gest nesportiv.

Gratie evolutiei din grupa B, Alina Dumitru a castigat grupa B si s-a calificat, implicit, in semifinalele categoriei, care se vor desfasura tot sambata, impotriva campioanei mondiale Tomoko Fukumi.

Alina Dumitru a anuntat anterior JO de la Londra ca este ultima sa participare si isi va incheia cariera.

Sursa: Mediafax