JO 2012: Flavius Koczi pleaca increzator la Londra!

983

  Gimnastul Flavius Koczi, cu titluri europene la sol, sărituri şi cal în palmares, participă la Londra, la a doua sa Olimpiadă, şi speră că experienţa acumulată în ultimii 4 ani de la Beijing îi va permite să urce pe podiumul olimpic.

”Am definitivat pregătirea şi nu mai trebuie decât să concurăm şi să aducem rezultate cât mai bune. Vreau să cuceresc cel puţin o medalie, să mă calific în cât mai multe finale şi să mă întorc cu un rezultat bun. Olimpiada este competiţia supremă, pentru care ne-am antrenat 4 ani, şi eu sunt sigur că vom face mai multe rezultate bune ca la Beijing. Olimpiada este puţin mai uşoară, după părerea mea, decât Campionatele Mondiale, pentru că mulţi dintre specialişti nu au reuşit să se califice. Dar, va fi o luptă grea şi pentru a intra în finalele pe aparate, cu atât mai grea şi pentru echipă. Dacă am face un concurs la fel de bun ca şi la Europene, să fim a treia echipă, cu siguranţă vom intra şi în finala de 8 la JO”, a declarat Koczi, cu prilejul unei conferinţe de presă a clubului CS Dinamo.

Koczi îşi doreşte calificarea în 4 finale, la sărituri, sol, cal cu mânere şi individual compus. El cunoaşte bine sala O2 de la Londra, unde a concurat la Mondialele din 2009, când a cucerit argintul la sărituri. ”Îmi doresc cel puţin să repet acea performanţă şi acum. Ca de obicei, mă simt puternic la aparatele mele, sol, cal şi sărituri, dar nu neglijez nici individualul compus, pentru că se poate şi un loc între primii şase. La sol, faţă de Europene, voi avea o notă de plecare mai mare, 6,80 faţă de 6,60, iar la sărituri voi face la fel, dar va trebui să sar cu mai multă grijă şi cu o execuţie cât mai bună. Aici orice zecime contează şi rişti să nu prinzi nici finala. Îmi doresc o medalie indiferent de aparat. La Montpellier am fost să îmi apăr titlul european de la sol şi l-am cucerit pe cel de la sărituri. Mă duc să le fac pe toate bine şi dacă e să vină o medalie atunci va fi foarte bine. Faţă de Beijing am mai multă experienţă şi am învăţat să-mi controlez emoţiile mai bine. La Beijing am debutat şi mi-a fost mai greu, acum am mai multe concursuri în spate şi îmi va fi mai uşor”, a subliniat Koczi.

Marius Urzică, antrenorul lui Koczi la cal cu mânere şi bară fixă, nu va face deplasarea la Londra, însă Flavius nu a dorit să comenteze prea mult acest aspect: ”Era bine să fi fost cu toţi antrenorii acolo, dar asta e situaţia şi noi ne adaptăm oricum”.

La Beijing, Koczi a ocupat locul 7 în finala la sărituri şi locul 18 la individual compus.

Sursa: AGERPRES