JO 2012: Unde vedem Olimpiada de la Londra?

1231

  Probele si ceremoniile din cadrul Jocurilor Olimpice 2012, ce vor avea loc incepand de vineri la Londra, vor putea fi urmarite in Romania la mai multe posturi de televiziune, dar si online.

TVR, in calitate de radiodifuzor oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra, va transmite, intre 27 iulie si 12 august, Jocurile Olimpice de la Londra, pe canalele TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD, dar si pe site-ul jo2012.tvr.ro.

De 48 de ani, Olimpiada se vede la TVR. Anul acesta, intre 27 iulie si 12 august, Jocurile Olimpice de la Londra se transmit la TVR 1, TVR 2, TVR 3, TVR HD si jo2012.tvr.ro, informeaza Televiziunea Romana.

Posturile TVR 1, TVR 2 şi TVR 3 vor avea aproape 400 de ore de transmisie live de la Olimpiada, iar grila TVR HD va fi alcatuita aproape exclusiv din transmisiuni in direct sau inregistrari de la Londra, insumand in jur de 300 de ore difuzate la calitate inalta (HD).

„Este un eveniment care a cuprins intreaga lume, iar Televiziunea Romana este pregatita sa ofere telespectatorilor toate competitiile importante, la cea mai buna calitate, intr-un numar record de ore de transmisie pentru o televiziune din Romania. Daca la Olimpiada din 2008 de la Beijing TVR a asigurat aproximativ 320 de ore de transmisie, anul acesta vom avea un plus de peste 70 de ore in direct de la Londra. Continuam astfel traditia TVR de a conecta telespectatorii la cele mai mari evenimente sportive”, a declarat Mihnea Ionescu, directorul Departamentului Sport al TVR.

Transmisiunile in direct din toate spatiile unde se desfasoara probele olimpice vor fi acoperite de 10 comentatori si reporteri trimisi de TVR la Londra: Alina Alexoi (gimnastica, scrima), Dragos Bocanaciu (judo, haltere, box, atletism, maraton), Cristian Mindru (haltere, box, judo, handbal, baschet, lupte greco-romane), Sorin Hobana (canotaj, canoe), Narcis Selaru (box, polo, haltere, lupte greco-romane, volei), Monica Bucur (gimnastica), Emil Hossu-Longin (inot, baschet), Dragos Cojocaru (handbal, tenis de masa, badminton), Alexandru Roman (comentator polo, reporter), Vlad Arhire (reporter).

Din echipa TVR de la Londra mai fac parte Constantin Serbu (sef delegatie), Daniela Enachescu (coordonare editoriala si tehnica), Dragos Stan (producator stiri), Valentin Bucur (tehnician si editor imagine), Ionut Stanciu (editor imagine), Marian Tabirgic (cameraman), Cosmin Sandache (cameraman), Vasile Buta (cameraman).

Pentru câteva dintre disciplinele de la JO 2012, comentatorii aflaţi la Londra vor fi susţinuţi, din studiourile de la Bucureşti, de Marian Olaianos (fotbal), Marius Mitran (fotbal), Mihnea Ionescu (fotbal), Daniel Chican (tenis), Ionel Stoica (box), Bogdan Tomulică (fotbal) şi Adrian Voinescu (baschet).

Pe langa transmisiunile directe, TVR mai difuzeaza, in perioada 27 iulie – 12 august, rezumate, studiouri speciale si buletine olimpice. Zilnic, de la ora 10.00, la TVR 1 şi TVR HD, telespectatorii pot urmari rezumatele zilei anterioare, comentate de Sorin Hobana. De la ora 11.00, Roxana Popescu si Mihai Pilescu prezinta, alternativ, „Buletin Olimpic”, cuprinzand cele mai importante informatii de la Londra, iar dupa-amiaza, in jurul orei 18.00 (in functie de transmisiunile in direct), la TVR 1 si TVR HD, Marian Olaianos si Tudor Furdui analizeaza, alaturi de invitatii lor la „Studio Olimpic”, evolutiile sportivilor din competitie.

Ceremonia oficiala de deschidere se va transmite simultan la TVR 1, TVR HD si jo2012.tvr.ro, vineri, de la ora 23.00, si va fi comentata, pentru romani, de Alina Alexoi si Sorin Hobana. In ziua de dinaintea deschiderii JO 2012, TVR 2 si jo2012.tvr.ro ofera iubitorilor fotbalului primele trei meciuri, incepand cu ora 16.45.

Sursa: Mediafax