Jocurile Olimpice de la Londra au inregistrat un record absolut de audienta in SUA

1250

Jocurile Olimpice de la Londra au fost ”evenimentul televizat cel mai urmarit din istoria Statelor Unite”, a anuntat NBC.

Intr-un comunicat, reteaua NBC, care a avut exclusivitate pentru drepturile de televiziune in Statele Unite, a precizat ca 219,4 milioane de americani au urmarit JO pe canalul NBCUniversal, cu 4 milioane mai multi decat cele 215 milioane inregistrate la Jocurile de la Beijing de acum patru ani.

In total, reteaua a oferit 5.535 de ore de acoperire televizata si online, a precizat NBC, citand NBC, NBC Sports, MSNBC, CNBC, Bravo, Telemundo, NBCOlympics.com, doua canale specializate si o platforma in 3D.

Ceremonia de inchidere a fost urmarita in medie de 31 milioane de persoane, record in ultimii 36 de ani pentru Jocuri de vara care nu s-au desfasurat in Statele Unite, potrivit NBC, care a platit suma record de 2,2 miliarde dolari pentru exclusivitatea drepturilor in SUA.

In medie, circa 31,1 milioane de persoane au urmarit in fiecare seara principalele probe ale zilei prezentate ”en differe”.

”Jocurile de la Londra au fost 17 zile minunate pentru NBCUniversal, depasind toate asteptarile noastre in ce priveste audienta si nu numai”, a spus incantat PDG-ul sau Steve Burke, subliniind ca ”pentru prima data in istorie, fiecare minut de la fiecare eveniment a fost accesibil in direct”.