Jocurile Olimpice: Medalie de BRONZ pentru Romania la gimnastica!

1607

Echipa feminina de gimnastica, formata din Catalina Ponor, Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Diana Bulimar, Diana Chelaru si Larisa Iordache, a obtinut medalia de bronz la proba pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra, cu un punctaj total de 176,414 in finala pe echipe.

Aurul a revenit imbatabilei echipe a Statelor Unite (Jordyn Wieber, Gabrielle Douglas, Kyla Ross, Alexandra Raisman, McKayla Maroney), cu 183,596 puncte, in timp ce medaliile de argint au fost adjudecate de Rusia (Ksenia Afanaseva, Anastasia Grisina, Viktoria Komova, Alia Mustafina, Maria Paseka), cu 178,530 p, chiar daca Grisina si Afanaseva au ratat ultimele executii la sol.

Echipa antrenata de Octavian Bellu si Mariana Bitang se afla pe locul 6 dupa prima rotatie, cand a evoluat la cel mai slab aparat (paralele), a urcat pe 5 la finalul rotatiei a doua (barna) si a intrat pe podium (locul 3) dupa rotatia a treia (sol), cu un mic avans in fata Chinei, si a ramas acolo si dupa ultimul aparat – sariturile.

Larisa Iordache si Sandra Izbasa sunt calificate in finala de la individual compus, Sandra Izbasa in finalele de la sarituri si sol, Catalina Ponor la barna si sol, iar Diana Bulimar in finala de la barna.

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei nu a lipsit de pe podiumul olimpic din 1976 incoace. La JO 2008 de la Beijing, fetele noastre au luat medaliile de bronz, dupa aurul cucerit in 2000 si 2004.

Romania a cucerit a patra sa medalie la JO 2012, dupa aurul lui Alin Moldoveanu (pusca aer comprimat 10 m) si argintul Alinei Dumitru (judo, cat. 48 kg) si Corinei Caprioriu (judo, cat. 57 kg).