Jocurile Olimpice se vor vedea in exclusivitate la TVR!

1148

London-2012-Olympic-Games-Wallpapers-2TVR va achizitiona, in exclusivitate pentru teritoriul Romaniei, pentru o suma de 2 milioane de euro, drepturile TV si de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci 2014 si pentru Jocurile Olimpice de Vara de la Rio de Janeiro 2016.

Consiliul de Administratie al TVR a aprobat prin Hotararea numarul 47 din 10 aprilie incheierea contractului intre SRTv si firma de drepturi sportive Sportfive pentru achizitionarea in exclusivitate pentru teritoriul Romaniei a drepturilor TV si de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci 2014 si pentru Jocurilor Olimpice de Vara de la Rio de Janeiro 2016.

De punerea in aplicare a acestei Hotarari raspunde Departamentul Emisiuni si Stiri Sportive din TVR.

Potrivit notei de fundamentare in vederea achizitionarii acestor drepturi TV, inaintata de Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al TVR, Consiliului de Administratie al televiziunii publice, Jocurile Olimpice reprezinta un eveniment multisportiv international care se desfasoara o data la patru ani, succesiunea fiind de doi ani intre editiile de vara si de iarna. La cea mai importanta competitie a planetei participa mii de sportivi din sute de tari.

„In intreaga istorie a TVR, acesta a fost detinatorul permanent al drepturitor TV atat pentru editiile Jocurilor Olimpice de iarna, cat si de vara. In indeplinirea atributiei conferite de Legea nr. 41/ 1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune, inaintam spre dezbatere si aprobare Consiliului de Administratie proiectul de hotarare privind incheierea unui contract cu firma de drepturi sportive Sportfive pentru a achizitiona, in exclusivitate pentru teritoriul Romaniei, drepturile TV si de internet pentru Jocurile Olimpice de Iarna Soci 2014 si Jocurile Olimpice de Vara Rio de Janeiro 2016, pentru suma de 2.000.000 de euro”, se mai spune in nota de fundamentare semnata de Claudiu Saftoiu.