Jolidon a cistigat turneul de calificare de la Cluj si merge in grupele Ligii Campionilor

521

„U” Jolidon se alatura Oltchimului in grupele Ligii Campionilor dupa ce a cistigat finala turneului de calificare de la Cluj, 23-22 cu Rostov Don.Prestatia de simbata a vicecampioanelor Romaniei nu oferea mari sperante intr-un succes in finala turneului de calificare in grupele Champions League. „Daca jucati cum ati facut-o cu turcoaicele, nu avem nici o sansa” a fost mesajul lui Gheorghe Covaciu inaintea confruntarii cu Rostov Don.
Clujencele au inceput ezitant duelul cu rusoaicele. S-au speriat de apararea sovietica, dusa uneori dincolo de limita sportivitatii. Publicul le-a trezit insa la viata pe „studente”, care au egalat la 6 la jumatatea primei reprize. Elevele lui Covaciu s-au aparat eroic pe propriul semicerc, defensiva fiind aproape perfecta. Si cind apararea merge, atacul prinde si el curaj. Carmen Cartas a marcat din aproape orice pozitie, iar Florina Chintoan a facut minuni pe linia de 6 metri, in menghina formata de masivele aparatoare de la Rostov. Efortul fetelor s-a contabilizat pe tabela, 13-11, la finalul primei reprize.

Cit suspans!
De la cabine, vicecampioanele Romaniei au iesit relaxate. Senocico si compania nu au inscris timp de 7 minute si oaspetele au preluat conducerea, 13-14. Fanii clujeni nu au incetat sa cinte, iar incurajarile lor le-au impins de la spate pe favorite. Senocico a inceput sa calibreze bine, Dinca a fost mult mai exacta pe contraatac, iar victoria era tot mai aproape. Finalul s-a jucat intr-un suspans de nedescris. Mai erau 40 de secunde, conduceam cu un gol si aveam atacul. Am pierdut insa mingea si trebuia sa rezistam. Fuga in aparare. 20 de secunde, 10, 5, mingea intra in poarta, dar se fluiera pasi. Se termina 23-22! Ne-am calificat in grupele Ligii Campionilor, unde, pentru prima data in istorie, Romania va avea doua echipe!

„Inca nu realizam ca ne-am calificat. Este o mindrie pentru fete, pentru oras aceasta calificare in Liga Campionilor”
Gheorghe Covaciu, antrenor „U” Jolidon