Ladislau Boloni revine la NATONALA ROMANIEI!

1472

Ladislau Boloni revine la NATONALA ROMANIEI!Victor Piturca urmeaza sa demisioneze de la echipa nationala a Romaniei, Razvan Burleanu gasind o solutie rapida pentru postul de selectioner al Romaniei. 

Este vorba de Ladislau Boloni! Tehnicianul de 61 de ani o antrena din 2012 pe Al Khor din Qatar. Acesta va reveni pe banca nationalei dupa 13 ani.

La precedentul mandat, Boloni preluase Romania la startul preliminariilor pentru Mondialul din 2002 si a demisionat inainte de ultimele doua meciuri, pentru a pleca la Sporting Lisabona.

Ganea era sa-l bata!

Inainte de plecare, antrenorul a avut un conflict violent cu Ionel Ganea la partida cu Italia. Atacantul a sarit sa-l bata pe Boloni la prima partida cu Italia, dupa ce antrenorul l-a tinut pe banca pina spre finalul meciului pierdut de Romania, scor 0-3.

N-a acceptat sa antreneze in Romania

Ca jucator, Boloni a facut istorie in tricoul Stelei, unde a ajuns abia la 31 de ani! A cistigat insa 7 trofee, cele mai importante fiind Cupa Campionilor si Supercupa Europei. N-a antrenat niciodata o echipa de club din Romania, debutind pe banca lui Nancy, in 1994, unde a stat 6 ani. A mai trecut pe la Sporting, Rennes, AS Monaco, Al Jazeera, Standard Liege, Al Wahda, Lens, PAOK Salonic si Al Khor. Desi a avut oferte consistente de la Rapid si, in mai multe rinduri, de la Steaua, Boloni a refuzat de fiecare data sa antreneze in tara.

Palmaresul lui Boloni la nationala

13 meciuri: 8 victorii, 2 egaluri, 3 infringeri

6 meciuri oficiale: 4 victorii, 0 egaluri, 2 infringeri

7 trofee a cistigat Boloni in cariera lui de antrenor, cele mai importante fiind titlurile cistigate in Belgia si in Portugalia
Sursa: gsp.ro