Lance Armstrong recunoaste ca s-a DOPAT!

1189

lance-armstrong-net-worthLance Armstrong va marturisi ca s-a dopat in interviul pe care il va acorda realizatoarei TV, Oprah Winfrey, care va fi inregistrat, luni, la Austin (Texas), dar nu va intra in detaliile sistemului de dopaj, a anuntat, vineri, USA Today pe site-ul oficial.

Potrivit USA Today, care citeaza o sursa anonima, fostul rutier va spune, pentru prima para, ca s-a dopat de-a lungul carierei, lucru pe care l-a negat pana acum, insa nu va oferi detalii despre metodele folosite si nici nu va numi persoane care l-au ajutat.

Aceasta va fi prima interventie publica a septuplului castigator al Turului Frantei dupa ce i-a fost radiat palmaresul.

Fostul ciclist, in varsta de 41 de ani, s-ar fi confesat apropiatilor ca are in vedere sa recunoasca public faptul ca s-a dopat pentru a obtine ridicarea suspendarii pe viata din activitatea sportiva.

New York Times a scris ca Armstrong ar fi discutat deja pe acest subiect cu Travis Tygart, presedintele Agentiei Americane Antidoping (USADA) si intentioneaza sa se intalneasca si cu David Howman, presedintele Agentiei Mondiale Antidoping (WADA).

Anul trecut, dupa o ancheta a USADA, care a descoperit ca fostul castigator al Turului Frantei s-a dopat sistematic, Federatia Internationala de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong intregul palmares incepand cu 1 august 1998 si l-a suspendat pe viata din activitatea sportiva. Armstrong nu a contestat aceasta decizie.