Lance Armstrong TREBUIE SA RETURNEZE TOTI banii primiti ca premii! Are o avere de peste 100 DE MILIOANE de dolari!

1022

Fostul rutier Lance Armstrong, dovedit ca s-a dopat sistematic, trebuie sa returneze banii primiti ca premii pentru succesele din Turul Frantei, suma care se ridica la aproape trei milioane de euro, a declarat directorul „Marii Bucle”, Christian Prudhomme.

„Regulile UCI sunt clare, daca un ciclist este descalificat, trebuie sa returneze banii primiti ca premii”, a declarat Prudhomme, potrivit BBC.

Comitetul de conducere al UCI se va intruni, vineri, pentru a discuta „consecintele sportive” ale deciziei de retragere a palmaresului americanului din Turul Frantei, incluzand o eventuala redistribuire a titlurilor si premiilor in bani. Prudhomme spera ca o realocare a titlurilor nu va avea loc. „Speram ca nu va fi niciun castigator in acele editii, dar decizia apartine UCI”, a precizat el.

Luni, o companie de asigurari din Texas a anuntat ca ii va cere fostului ciclist Lance Armstrong sa returneze suma de 7,5 milioane de dolari, dupa ce americanul a fost acuzat de dopaj de Agentia Americana Antidoping (USADA) si a pierdut cele sapte titluri cucerite in Turul Frantei.

SCA Promotions a acoperit bonusul pe care Armstrong l-a primit dupa ce a castigat, in 2004, pentru a sasea oara Turul Frantei. Tailwind Sports, societatea ce detinea echipa US Postal in 2004, a incheiat o polita de asigurare pentru a acoperi bonusurile de performanta pe care ar fi urmat sa le plateasca in cazul in care Armstrong ar fi castigat Turul Frantei.

SCA a refuzat sa achite contravaloarea asigurarii, motivand ca Armstrong nu ar fi un sportiv „curat”, dupa ce jurnalistii Pierre Ballester si David Walsh au publicat cartea „L.A. Confidentiel: Secretele lui Lance Arsmtrong”, in care rutierul era acuzat inca din 2004 ca se dopa.

Ciclistul american a dat in judecata compania si a castigat procesul in 2006, deoarece contractul prevedea faptul ca banii trebuie virati daca Armstrong este declarat „castigatorul oficial” al competitiei. Compania a fost obligata sa plateasca bonusul de 5 milioane de dolari plus 2,5 milioane de dolari reprezentand dobanzi si penalitati.

Potrivit AFP, averea lui Lance Armstrong este evaluata la circa 100 de milioane de euro.